Rhenus Air & Ocean se pridružio Clean Cargo-u

Vodeći globalni provajder logističkih usluga, Rhenus Group, podelila je novosti o svojim naporima u pogledu održivosti, od povezanosti sa Clean Cargo under Air & Ocean do dobijanja zlatnog statusa za svoje performanse održivosti 2022. godine od strane EcoVadis-a.

„Kao član Clean Cargo-a, Rhenus je posvećen unapređenju održivosti kroz različite pristupe kao što su inovativna optimizacija procesa, strateško partnerstvo sa prevoznicima ili programi za smanjenje emisije ugljen-dioksida. Kako kontinuirano tražimo nova i ekološki prihvatljiva transportna rešenja, Rhenus je takođe uskladio našu inicijativu sa neutralnom emisijom ugljenika za pošiljke sa punim kontejnerom (FCL) do 2045. i pošiljke sa manje od kontejnera (LCL) do 2030. godine. verujte u moć akcije tako što ćemo aktivno davati svoj deo doprinosa ekološkijem lancu snabdevanja“, rekao je Panjapat Lerdvisarnphop, šef održivog razvoja okeanskog tereta, Rhenus Air & Ocean.

Rhenus se udružio sa Clean Cargo Smart Freight Centrom, vodećim forumom kupaca i dobavljača za održivost u industriji transporta tereta, kako bi sarađivao i delio svoje najbolje prakse sa drugim liderima u industriji. Strateško partnerstvo označava prekretnicu za Rhenus u njegovoj misiji da stvori održiviju budućnost u logistici gde ekonomski prosperitet i ekološka održivost idu ruku pod ruku.

Od 2003. godine, metode i procesi izveštavanja Clean Cargo-a su olakšali kreiranje informacija o performansama emisija, pomažući prevoznicima tereta da procene svoj emisijski otisak i uporede svoje performanse. Kroz obimne resurse i stručnost Clean Cargo-a, Rhenus može efikasno da prati svoj ugljenični otisak i aktivno promoviše održive prakse između ostalih u industriji.

Kroz ovo partnerstvo, Rhenus će imati priliku da pokaže svoje inicijative za održivost i radi zajedno sa drugim liderima u industriji na pokretanju održive transformacije u zajednici fokusiranoj na stvaranje pozitivnih promena životne sredine. Ova saradnja sa Clean Cargo-om je najnovija inicijativa u Rhenus-u za njegove stalne napore da podstaknu održivost.

Rhenus je dobio priznanje 2022. godine za svoje izvanredne performanse u pogledu održivosti u očuvanju životne sredine, etičkom radu, praksi ljudskih prava, odgovornom upravljanju i inicijativama za održive nabavke. Kao rezultat, Rhenus je dobio zlatni status od strane EcoVadis-a, globalno priznatog dobavljača CSR ocena. U ukupnoj proceni, Rhenus grupa je stavljena među jedan procenat najboljih pružalaca logističkih usluga u industriji koje je procenio EcoVadis.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...