PSA i duisport udružuju se za ulaganja u multimodalne logističke objekte u Aziji

PSA je potpisao sporazum sa nemačkom multimodalnom logističkom kompanijom Duisburger Hafen AG („duisport“) o formiranju zajedničkog preduzeća Multimodal Investments (MIPL) sa sedištem u Singapuru.

Zajedničko ulaganje investiraće u multimodalne logističke objekte u Aziji, poboljšavajući povezanost i trgovinske tokove između Evrope i Azije.

Putem MIPL-a, duisport će učestvovati u trenutnim ulaganjima PSA-a u kineske multimodalne logističke objekte, Sino Singapore Chongqing DC Multimodal Logistics (SSCDC) u Chongkingu i mrežu železničkih terminala China United International Rail Co. (CUIRC).

Tan Chong Meng, izvršni direktor grupe PSA International, rekao je: „Ovo partnerstvo sa predstavlja revolucionarnu priliku za snažniju saradnju sa globalnim kupcima koji traže direktan pristup i na azijska i na morska tržišta bez izlaska na more. Radujemo se saradnji sa dobavljačima usluga u lancu snabdevanja kako bismo razvili više fizičkih i digitalnih rešenja za preraspodelu proizvoda i povratak, povećavajući ukupnu otpornost lanca snabdevanja između unutrašnjih i morskih terminala. “

Naše zajedničko ulaganje sa PSA predstavlja prekretnicu u istoriji luke Duisburg. Jača našu tržišnu poziciju u Aziji i produbljuje veze sa jednim od najbrže rastućih regiona u globalnoj ekonomiji. Naše učešće u ovoj autoritativnoj mreži otvara nove mogućnosti evropskim kompanijama, posebno na tržištima koja su im prethodno bila zatvorena. Kombinacija efikasne železničke infrastrukture i inovativnih digitalnih usluga povezanih sa zajedničkim ulaganjem je, po mom mišljenju, bez presedana bilo gde u svetu. Za naše kupce i partnere ova saradnja nudi potpuno nove perspektive – i preduzetničke mogućnosti. Multimodalne investicije postaće jedan od odlučujućih pokretača rasta železničkog teretnog transporta između Evrope i Azije “, rekao je Erich Staake, izvršni direktor, duisport.

izvor&foto: logistics-manager

Pročitajte i...