Profit DP World porastao za preko 50%

DP World je u prvoj polovini godine zabeležio profit od 475 miliona dolara, što je povećanje od skoro 52% više u odnosu na nivo iz 2020. godine.

Globalni logistički operater objavio je da je povećao prihod na 4,94 milijardi dolara u prvih šest meseci 2021. godine, što je povećanje od 21% u odnosu na 4,07 milijardi dolara prijavljenih godinu dana ranije.

Operater dalje navodi da je do ovog povećanja došlo snažnom trgovinom i akvizicijama u Indiji, Australiji i Velikoj Britaniji.

Kompanija je uložila 687 miliona dolara u postojeći portfolio tokom prve polovine 2021. godine

Smernice za kapitalne izdatke za 2021. godinu su približno 1,2 milijarde dolara; sa planiranim ulaganjima u UAE, Kanadu, Džedu (Saudijska Arabija), Berberu (Somaliland), Sokhnu (Egipat), Luandu (Angola), P&O Ferries, London Gateway (UK) i Callao (Peru).

DP World je izjavio da je njegov portfolij ostvario snažne performanse u prvoj polovini 2021. godine, zbog veće potrošnje potrošača i skokova u globalnoj trgovini. Njihovi kratkoročni izgledi ostaju pozitivni, ali operater očekuje da će stope rasta biti umerene.

„Sveukupno gledano, kratkoročni izgledi ostaju pozitivni, i iako imamo na umu da bi pandemija COVID-19 i geopolitička neizvesnost još jednom mogli poremetiti oporavak globalne ekonomije, ostajemo pozitivni u pogledu srednjoročnih do dugoročnih osnova industrije i Sposobnost DP Worldsa da nastavi sa ostvarivanjem održivog povratka“, rekao je Sultan Ahmed Bin Sulaiem, predsedavajući i izvršni direktor DP World Group-e.

izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...