Porsche i Axel Springer ulažu u španski startup Trucksters

Trucksters, španska logistička kompanija specijalizovana za prevoz na velikim razdaljinama, profitirala je od investicija vrednih 900.000 evra, od strane više ulagača, uključujući i legendarni Porsche. Porsche je investirao zajedno sa Axel Springerom na račun njihovog zajedničkog ulaganja APX, koje investira i olakšava startape. Ostala lica i preduzeća koja će ulagati u Trucksters su: Valley Venture Capital, izvršni direktor Transfesa Bernd Hullerum, mreže IESE G8i i Awasi, Big Sur Ventures, Metavallon i brojni poslovni ljudi iz Španije i šire.

Startup trenutno posluje u tri međunarodna koridora i već radi sa velikim kompanijama poput Grupo Seur, Campofrio, Kimberly Clark, Grupo Alpi i Bofrost. Luis Bardaji, izvršni direktor i suosnivač Trucksters-a, kaže da će se nova sredstva koristiti za održavanje putanje rasta koji je kompanija iskusila ove godine. Uprkos koronavirusnoj krizi, Bardaji tvrdi da Trucksters raste 40% mesečno. Kompanija takođe planira da iskoristi investiciju da učvrsti svoj položaj u tri koridora u kojima posluju; dva koji polaze sa Mediterana (jedan prema Belgiji, Holandiji i Nemačkoj, a drugi prema Poljskoj), a treći, od centra Španije do i iz oblasti Beneluksa i Nemačke.

Kako objašnjava Luis Bardaji, prevoznička služba Trucksters koristi veštačku inteligenciju i velike podatke kako bi pronašla uštedu troškova i skraćeno vreme isporuke:

Zahvaljujući tehnološkom planiranju sa algoritmima, uspeli smo da budemo efikasniji sa svojim troškovima i smanjimo vreme isporuke do 50%. To je moguće jer omogućavamo da kamioni neprekidno budu u pokretu zahvaljujući relejnom sistemu kamiondžija. Nešto što takođe smanjuje vreme koje vozači provode van kuće je to što se nakon 4,5 sata razmenjuju sa drugim kamionima da bi vozili robu u suprotnom smeru još 4,5 sata. Tako mogu da spavaju kod kuće svake večeri. “

Španski startup trenutno ima 15 zaposlenih, ali s obzirom na njihov brzi rast, taj broj bi mogao znatno porasti. Bardaji je rekao španskim novinama El Pais da kompanija udvostručuje svoju flotu svaka 2-3 meseca.

izvor: trans.info

Foto di Steve Buissinne da Pixabay

Pročitajte i...