Partnerstvo u cilju dekarbonizacije lanaca snabdevanja

Hapag-Lloyd je ušao u partnerstvo sa DB Schenkerom u cilju dekarbonizacije lanaca snabdevanja.

Nakon lansiranja „Ship Green“ u maju, renomirani logistički provajder je odabrao Hapag-Lloydovo održivo transportno rešenje kao deo svojih inicijativa za održivost.

DB Schenker i Hapag-Lloyd potpisali su sporazum o kontejnerskom transportu sa smanjenim emisijama sa biogorivom na bazi otpada i ostataka. Do kraja 2023. DB Schenker planira da zahteva približno 3.000 metričkih tona ekvivalenta ugljen-dioksida (CO2e) za izbegavanje emisija. Ovo se zasniva na najmanje 1.000 tona čistog biogoriva.

„Uzbuđeni smo zbog ovog novog partnerstva sa DB Schenkerom jer delimo zajednički cilj da logistiku učinimo održivijom. Ovakve saradnje postavljaju jasan signal u industriji i predstavljaju još jedan primer korak po korak pristupa daljem dekarbonizaciji lanaca snabdevanja“, rekao je Henrik Šiling, generalni direktor za globalni komercijalni razvoj u Hapag-Lloydu.

„Veoma sam zadovoljan što zajedno sa Hapag-Lloyd-om postavljamo još jedan primer održivosti u našoj industriji. Ovo partnerstvo dodatno proširuje našu globalnu ponudu biogoriva u okeanskom transportu. Sa ovom posvećenošću smo jedan korak bliže našem cilju da postanemo neutralni od ugljenika“, rekao je Thorsten Meincke, član globalnog odbora za vazdušni i okeanski teret u DB Schenker.

Hapag-Lloyd je lansirao Ship Green proizvod kako bi svojim klijentima ponudio transport preko okeana sa smanjenim emisijama. Na osnovu biogoriva, kupci Hapag-Lloyda mogu dodati Ship Green kao dodatnu uslugu svojim postojećim rezervacijama – čime se izbegava emisija CO2e. Koristeći takozvani „Book & Claim” lanac nadzora, Hapag-Lloyd može pripisati izbegnute emisije svim transportima okeanskim nogama, bez obzira na plovilo i rutu koja se koristi. Ship Green je dostupan za sve pošiljke koje sadrže standardnu opremu, hardtop ili opremu za rezervoare. Nudeći Ship Green, Hapag-Lloyd nastavlja svoj put ka postizanju klimatski neutralnih operacija flote do 2045. godine.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...