Partnerstvo CEVA Logistics i Scuderia Ferrari

CEVA Logistics, deo CMA CGM grupe, objavila je novo globalno, višegodišnje partnerstvo sa Ferrarijem kako bi podržala njegove trkačke aktivnosti kao zvanični logistički partner. CEVA će takođe služiti kao timski partner Skuderia Ferrari, najuspešnijeg tima ikada u Formuli 1.

CEVA Logistics će obezbediti sve usluge logističke podrške za Scuderia Ferrari automobile i opremu za Grand Prix događaje, kao i za GT trkačke serije i druge Ferrari Challenge događaje.

Timski partnerski ugovor objedinjuje trkačke, logističke lidere

Kao timski partner Scuderia Ferrari, CEVA Logistics će imati svoj logo istaknut na novom Scuderia Ferrari jednosedu 2022, kao i na timskim kamionima i opremi i odeći za vozače i posadu u boksu. Novi F1 automobil Scuderia Ferrari za 2022. biće predstavljen 17. februara. Pored izlaganja brenda iz serije Formule 1, CEVA Logistics će biti vidljiv u drugim serijama, uključujući GT trke.
Tim Skuderije Ferari učestvuje na svim svetskim prvenstvima Formule 1 od 1950. godine i drži rekord po broju pobeda, osvojivši 239 trka i 16 svetskih šampionata konstruktora. CEVA Logistics nastavlja da širi svoje globalno liderstvo kao deo svog plana da postane jedan od 5 najboljih logističkih igrača na svetu.

Događaji Formule 1 redovno dobijaju televizijsku gledanost u stotinama miliona svake godine. Pored toga, prema Nielsen Sports-u, očekuje se da će globalna trkačka serija dostići milijardu zainteresovanih ljudi u 2022. godini, sa rastom od 20 odsto (73 miliona) prošle godine na 10 ključnih tržišta serije motosporta, a to su Brazil, Kina, Francuska , Nemačkoj, Italiji, Rusiji, Južnoj Koreji, Španiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama.

CEVA primenjuje globalne logističke mogućnosti za Scuderia Ferrari

Ferrari je odabrao CEVA Logistics i njegovu vodeću globalnu mrežu kako bi osigurao drumske i pomorske isporuke svojih automobila i opreme na trke širom sveta. Ugovor o zvaničnom logističkom partneru pokriva i F1 i GT trkačke serije. Pored toga, CEVA će podržati isporuku automobila i opreme na destinacije za događaje Scuderia Ferrari, kao i upravljati isporukom rezervnih delova u Evropi i globalnom distribucijom maloprodajnog materijala. Svetsko prvenstvo u Formuli 1 2022. uključuje 23 globalna takmičenja koja počinju 18. marta u Bahreinu i završavaju se 20. novembra u Abu Dabiju.

Obe kompanije trče ka dekarbonizaciji

Pod vođstvom CMA CGM grupe, svoje matične kompanije, CEVA Logistics je snažno posvećena zaštiti životne sredine. CMA CGM Grupa se obavezala da će postati neto nula ugljenika do 2050. godine. Kao deo svojih napora ka dekarbonizaciji, CEVA trenutno nudi kupcima alternativna goriva, uključujući biogorivo, LNG i biometan u okeanskom teretu, održiva avionska goriva za vazdušni teret i biogoriva ili čak električna vozila za kopneni transport. Te inicijative odražavaju putanju Formule 1 ka održivosti. Od 2014. godine, automobile Formule 1 pokreću hibridni motori. Počevši od ove godine, F1 motori Scuderia Ferrari biće pokretani gorivom sa 10 procenata etanola. Do 2026. godine, trkački automobili će koristiti biogoriva, a do 2030. Formula 1 ima za cilj da bude nula ugljenika.

Mathieu Friedberg, izvršni direktor CEVA Logistics, rekao je: „Logistička industrija doživljava brze promene kroz usvajanje novih tehnologija, kao i Formula 1. Sa sledećom erom trka koja dolazi 2022. godine, radujemo se što ćemo raditi zajedno sa Scuderia Ferrari u predstavljanju ovaj napredak u logistici i trkama. Tim Scuderia Ferrari želi da se nađe na vrhu podijuma krećući se svakom stazom agilno i efikasno. U CEVA Logistics, naš kurs je svet, i želimo da se njime krećemo svakog dana za naše klijente sa istom agilnošću i efikasnošću.”

Mattia Binotto, generalni direktor i direktor tima, Scuderia Ferrari, dodao je: „Zadovoljstvo nam je što možemo da pozdravimo CEVA Logistics kao novog Timskog partnera u Scuderiji, kompaniji sa kojom delimo osnovne vrednosti izvrsnosti, posvećenosti, inovacije i strasti. U svetu motornih trka, efikasnost i organizacija su od suštinskog značaja za postizanje ciljeva u svakoj oblasti, a logistika igra vitalnu ulogu u našim svakodnevnim aktivnostima, kako na stazi tako i u Maranelu. Sa CEVA Logistics, možemo računati na kompaniju koja ne samo da posluje na najvišem nivou u svojoj sferi aktivnosti, već je takođe posebno svjesna da nas podržava u postizanju cilja koji je ključan za Ferrari i Formulu 1, a to je da postanemo neutralna emisija ugljenika. 2030.”

izvor&foto: cevalogistics.com

video: youtube

Pročitajte i...