Otto Group dobija robote od Boston Dynamics-a

Otto grupa želi da svoju logistiku učini efikasnijom pomoću robota američke kompanije Boston Dynamics.

Otto grupa će na 20 lokacija koristiti robote modela „Stretch“, koji mogu, na primer, da istovaruju kontejnere, rekao je izvršni direktor Kej Šibur u intervjuu za medije.

Robot se prvenstveno sastoji od velike ruke za hvatanje sa usisnim čašama koje mogu da pomeraju kutije teške do 23 kilograma. Nakon njegovog početnog zadatka da izvadi robu iz kontejnera i postavi je na stazu, vremenom će se od njega očekivati i da utovari i istovari palete, na primer, rekao je Plejter.

Pored toga, četvoronožni „Spot” roboti, koji podsećaju na velikog psa, biće korišćeni na deset lokacija u naredna 24 meseca. Između ostalog, pregledaćete tunele za Otto, čitati displeje uređaja i detektovati curenje gasa ili komprimovanog vazduha na osnovu buke.

Upotreba humanoidnog robota „Atlas“?

Boston Dynamics je pionir robotike koji je ranije bio u vlasništvu Googla, a pre tri godine ga je kupio južnokorejski proizvođač automobila Hyundai. Video snimci koji demonstriraju mogućnosti mašina Boston Dynamics su godinama popularni na mreži. Pored „Spota“, posebno uzbunu izaziva humanoidni robot „Atlas“, koji može da hoda na dve noge i nosi teret.

Vremenom, Otto grupa takođe želi da koristi „Atlas“ robote. Pored brendova za narudžbu putem pošte, Otto Group uključuje i uslugu Hermes paketa. „Atlas“ ima prednost što je snažan, mobilan i ima dve ruke. Robert Plejter iz Boston Dynamics-a je izjavio da će proći neko vreme pre nego što robot bude stavljen na tržište.

izvor&foto: verkehrsrundschau.de

Pročitajte i...