Novosti iz Maerska: povratak transpacifičkih brodova u službu nakon gubitaka kontejnera

Iz Maerska nam stižu vesti o njihova dva broda, koja su nedavno doživela nezgodu usled nevremena i izgubila značajan broj kontejnera u Tihom okeanu.

Podsećamo, najpre je Maersk Essen 16. januara izgubio oko 750 kontejnera usled teškog nevremena. Najnoviji izveštaj govori da su lučke operacije na terminalima APM Lazaro Cardenas u Meksiku završene i da je brod uspešno isplovio 22. februara.

Brod je sada na putu do svog prvobitnog odredišta u luci Los Angeles, gde treba da pristane na APM Terminals Pier 400 LA, što je predviđeno za 4. mart. Ujedno, očekuje se da će brod ploviti punom brzinom, tokom trodnevnog putovanja, kako bi zadržao svoj planirani itinerar. Nakon toga, 17. februara, drugi Maersk-ov brod,  Maersk Ajndhoven

izgubio je oko 260 kontejnera, kao posledica kratkog gubitka pogona motora u teškim morima, približno 45 nautičkih milja od severnog Japana. U izveštaju je navedeno da je oštećeno još 65 kontejnera. Najnovije vesti iz Maersk-a govore da se plovilo nalazi u japanskim vodama čekajući dozvolu vlasti za tranzit do APM terminala Jokohama, gde se očekuje izvršenje popravki.

Maersk navodi su brodski motor i plovidbenost u “dobrom stanju” i da će popravke u lukama uglavnom podrazumevati intervencije na čeličnim ogradama i pregledom poklopaca grotla, kao i bilo šta drugo što bi inženjeri i mehaničari mogli pronaći.

 „U ovom trenutku osigurali smo da se svi zamenski materijali i aktivnosti zavarivanja mogu neometanoobavljati u luci. Ovo se može promeniti u slučaju da naš postupak inspekcije i pregleda ukaže na nove elemente i delove za popravku “, rekli su u Maersk-u.

Slično Maersk Essenu, Maersk planira da svoj drugi brod Maersk Ajndhoven vrati u službu što je pre moguće, a za to bi trebalo da imaju bolju procenu povratka u režim rada narednih dana.

Maersk-ovi brodovi nisu usamljen slučaj

Gubici kontejnera Maersk Essen i Maersk Ajndhoven dva su u nizu sličnih incidenata koji su pogodili transpacifičku trgovinu od novembra prošle godine. Brodovi su sestrinski brodovi klase Maersk Edinburgh od 13.100 TEU kapaciteta. Oba su registrovana u Danskoj, a njima upravlja Maersk u kompaniji Transpacific 6 azijsko-američka službi zapadne obale iz Los Angelesa.

U međuvremenu, japanska linija Ocean Network Express (ONE) navodi da bi se njihov ONE Apus, koji je 30. novembra izgubio prekomernih 1.816 kontejnera, mogao vratiti u službu sredinom marta, nakon završetka teretnih operacija u Kobeu u Japanu.

izvor: gcaptain.com;

foto: pixabay.com

Pročitajte i...