Najveće svetsko parkiralište za kamione nalazi se u Roterdamu

Na parkiralištu kamiona Maasvlakte Plaza u luci Roterdam dodato je 200 novih parking mesta. Sa 567 mesta ovaj objekat je sada najveći zaštićeni parking za kamione na svetu. Zbog veoma visoke popunjenosti od preko 90%, bilo je potrebno proširiti Maasvlakte Plaza u luci Roterdam. Očekuje se da će se popunjenost ovog popularnog parkinga dodatno povećati nakon proširenja.

Lučka uprava u Roterdamu objašnjava da će stvaranje dodatnih parking mesta za teretna vozila takođe doprineti bezbednosti na putu. Zahvaljujući visokom stepenu sigurnosti i modernoj infrastrukturi, vozači kamiona se mogu bolje opustiti na putu i ​​mnogo je manje verovatno da će morati da parkiraju na drumovima, prilazima i izlazima, u komercijalnim ili stambenim zonama.

Tako da vozači kamiona ne moraju da gube vreme na vožnji kada svi traže mesto za odmor, prva dva sata parkiranja uveče su besplatna.

Do kraja 2022. konzorcijum SecureNL, koji je odgovoran za širenje Maasvlakte Plaza, izgradiće ukupno 765 novih parking mesta za kamione na 4 lokacije: Nobis Asten u Severnom Brabantu, Truckstop Venlo u Limburgu, novi kamionski park u blizini Dordrecht i na Maasvlakte Plaza.

Svi ovi objekti nalaze se duž takozvanih gornjih koridora, to jest najvažnijih arterija za evropski teretni saobraćaj. Projekat je sufinansiran iz finansijskog instrumenta EU „Povezivanje Evrope“.

izvor: portofrotterdam.com

video: youtube

Pročitajte i...