Na putu sa e-cargo biciklom

Sa trenutnim efektom, Gebrüder Weiss nudi svojim kupcima posebno ekološki prihvatljivo transportno rešenje: logistička kompanija koristi e-cargo bicikl za dostavu pošiljki privatnim domaćinstvima i kompanijama u Lauterahu, Volfurtu, Hardu, Kenelbahu, Švarcahu, Dornbirnu i Bregencu.

Vozilo, koje se, poput e-bicikla, kreće uz pomoć elektromotora, može sa jednim punjenjem baterije da prevozi pošiljke ukupne težine do 200 kilograma i pređe 80 kilometara dnevno. U planu je proširenje usluge na druge lokacije.

„E-cargo bicikli su bez emisija, manevarski, uglavnom nezavisni od gustine saobraćaja i mogu se voziti do ulaznih vrata primaoca – čak i u pešačkoj zoni“, objašnjava Stefan Oberhauzer, menadžer filijale Vorarlberg Land & Logistics u Gebrüder Weiss-u . Oberhauser očekuje da će oko 900 pošiljki mesečno biti isporučeno teretnim biciklom iz Volfurta.

Teretni bicikl koriste zaposleni u Integra Vorarlberg, društvenoj organizaciji i radnoj inicijativi za dugotrajno nezaposlene. Za Irenu Lang, generalnog direktora kompanije za društvenu integraciju, ova saradnja je uspešna u nekoliko aspekata: „Na ovaj način našim klijentima nudimo nove perspektive i mogućnosti za razvoj nakon dužeg perioda traženja posla. Ovo je jedna od naših centralnih briga. I možemo da doprinesemo očuvanju prirodnih resursa, što nam je takođe veoma važno.“

Dostava e-cargo biciklom je još jedna mera koju je preduzeo Gebrüder Weiss kako bi transport učinio održivijim. Logistička kompanija već koristi različite tehnologije alternativne vožnje u kamionima i trenutno testira e-kamion u svakodnevnim logističkim operacijama u Vorarlbergu.

izvor&foto: gw-world.com

Pročitajte i...