MSC postaje prvi prevoznik koji nudi in-house rešenja za tečne terete

MSC je postao prvi prevoznik koji je obezbedio in-house rešenja za tečne terete. MSC nudi usluge od kraja do kraja za klijente u lancu snabdevanja tečnim teretom.

Sa globalnom vezom bez premca preko kopna i mora i širokom mrežom luka i depoa u blizini regiona za proizvodnju tečnog tereta, MSC-ova rešenja za tečni teret nude fleksibilne kapacitete i specifikacije, podržavajući rast industrije tečnog tereta.

Stručnjaci MSC-a postavljaju pažljivo odabrane fleksibilne vreće u svoje depoe pre preuzimanja tereta, uklanjajući zahtev za transportom do mesta za montažu trećih strana, smanjujući kilometraže, štedeći vreme i novac i pomažući kupcima da ispune svoje potrebe za održivošću. MSC rešenja za tečne terete su već dostupna u depoima u Evropi, Aziji, na Bliskom istoku i u Americi.

Stručnjaci za snabdevanje i montažu fleksibilnih vreća

MSC radi sa posvećenim dobavljačima visokokvalitetnih fleksibilnih vreća i svojim kupcima kako bi osigurao da je svaka fleksibilna vreća prilagođena, birajući pravu veličinu i specifikacije u skladu sa potrebama tereta.

Fleksibilne vreće omogućavaju kupcima da pune suve kontejnere sa do 24.000 litara neopasnog tečnog tereta – kao što su jestiva ulja, vino, naftni proizvodi i hemikalije – nudeći bezbednu i isplativu alternativu drugim metodama transporta tečnih rasutih tereta od konvencionalnih ISO rezervoara.

Karmelo Kasarino, globalni menadžer naloga, logistike za MSC, je prokomentarisao: „MSC je u kontinuiranoj evoluciji kako bi podržao potrebe svojih kupaca, a naša sveobuhvatna rešenja za tečni teret su dizajnirana da pojednostave i pojednostave lanac snabdevanja za naše likvidne kupce. MSC-ova interna ekspertiza za opremanje i snabdevanje, u kombinaciji sa našom brigom o kupcima bez premca i našim vezama širom sveta, garantuje glatko iskustvo od početka do kraja – usluga od 360o na koju naši klijenti mogu da se oslone. Ovo rešenje je trenutno dostupno u 21 zemlji širom sveta, a mi već razmatramo potencijal za proširenje na MSC depoe širom sveta.“

Učinite transport tečnosti fleksibilnim, održivim i lakim

Dok se tečni teret tradicionalno prevozi u ISO tankovima, postoji mnogo prednosti prelaska na fleksi vreće, uključujući činjenicu da su fleksi vreće za jednokratnu upotrebu i da se mogu u potpunosti reciklirati, što ih čini higijenskim izborom za otpremu jestivog tereta. Pored toga, zahvaljujući MSC-ovoj šemi za reciklažu pregrada, pregrade koje se koriste za transport tečnog tereta mogu se efikasno ponovo koristiti, smanjujući otpad i poboljšavajući održivost lanca snabdevanja.

Flexibags se mogu ugraditi u bilo koji kontejner od 20′, koji je, kada se vreća ukloni, spreman za ponovnu upotrebu, uklanjajući potrebu za ponovnim pozicioniranjem i uštedajući troškove. Pored toga, nema potrebe za čišćenjem kontejnera nakon upotrebe, kao kod ISO rezervoara.

MSC agencije koje trenutno nude rešenja za tečne terete uključuju Argentinu, Australiju, Belgiju, Finsku, Francusku, Nemačku, Italiju, Maleziju, Holandiju, Poljsku, Portugal, Katar, Singapur, Južnu Koreju, Španiju, Tursku, Veliku Britaniju i Urugvaj a spisak će rasti u nerednom periodu.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...