Maersk pokreće novu nedeljnu intermodalnu uslugu prevoza tereta Azija-Južna Evropa

A.P. Moller Maersk (Maersk) uveo je novu intermodalnu uslugu prevoza tereta Aziji-Južnoj Evropi. Prvi kontejneri su stigli iz Azije novom redovnom uslugom AE77 u luci Vostochny na pomorskim brodovima.

22. aprila kontejneri su vozom otpremljeni sa ruskog terminala VSC (deo Global Ports Inc.) do terminala NUTEP (deo luke Delo) u ruskoj luci Novorossijsk. Iz Novorosijska je teret nastavljen morskim putem do odredišta u Ukrajini i Turskoj.

Poput Maerskove intermodalne usluge AE19 od Azije do Severne Evrope, nova usluga AE77 od Azije do Crnog mora i istočnog Mediterana koristi transsibirsku rutu.

Najveći deo putovanja odvija se širom Sibira koristeći infrastrukturu ruskih železnica, dogovorenu u saradnji sa železničkom kompanijom Modul.

Da bi nadopunio potražnju za uslugama AE77 i AE19, Maersk je takođe rasporedio dodatni brod između Busana na južnom delu Korejskog poluostrva i intermodalne luke za kontejnere u Vostochny.

Zsolt Katona, šef Maersk-a za Istočnu Evropu, rekao je: „Pokretanje AE77 je važna prekretnica u Maerskovom proširenju naše transkontinentalne intermodalne ponude, kombinujući železnicu i more. Nova ruta je izvrsna alternativa jer naši kupci mogu biti sigurni u dolazak na određeno vreme i imaju potpunu fleksibilnost između različitih opcija dostave koje najbolje odgovaraju njihovim logističkim potrebama.“

Prevoz AE77 pokriven je redovnim teretnim listom kompanije Maersk i koristi se Maersk standardnom platformom za rezervacije.

izvor&foto: porttechnology.org

Image by Joachim Druwe from Pixabay

Pročitajte i...