Maersk je napravio još jedan potez u e-trgovini

A.P. Moller-Maersk (Maersk) najavio je kupovinu HUUB-a, portugalskog logističkog start-up-a zasnovanog na cloud-u, specijalizovanog za tehnološka rešenja za B2C skladištenje za modnu industriju. Ovo je treća ovogodišnja akvizicija kompanije Maersk u okviru logistike e-trgovine, a dolazi kroz pridružene aktivnosti sa kompanijom Maersk Growth.

Vincent Clerc, izvršni potpredsednik kompanije Ocean & Logistics, A.P. Moller – Maersk, prokomentarisao je: „HUUB odlično pristaje Maersku, znatiželjnom timu sa inspirativnim osnivačima. Sa HUUB-om stičemo sposobnosti i talente svetske klase koji će znatno ubrzati razvoj naše višekanalne ponude. To će našim kupcima znatno olakšati fokusiranje na njihovu osnovnu delatnost proizvodnje i prodaje robe i njihovo brzo isporučivanje krajnjim potrošačima. ”

Jednom kada HUUB-ova tehnologija bude ugrađena u Maersk-ova postojeća rešenja, kupci će dobiti potpuno integrisane Maersk-ove proizvode logistike e-trgovine sa modernim, vrlo korisničkim interfejsom za korisnike i partnere. Štaviše, kupci Maerska će imati jedan izvor istine za vidljivost zaliha.

Tiago Paiva, izvršni direktor HUUB -a, dodao je: „Od prvog dana, HUUB je imao dve glavne svrhe: poremećaj i opseg. Poremećaj zbog kapaciteta i hrabrosti da se kaže da je industriji od više milijardi dolara potrebna digitalna revolucija i da zamisli i stvori revolucionarnu platformu i ekosistem lanca snabdevanja. Osim toga, postoji skala koja omogućava nastanak poremećaja, napajajući je količinama koje mogu napraviti razliku. Za HUUB, ovaj zajednički put koji sada počinje sa Maerskom predstavlja oboje. Prvo, potvrđivanje naše vizije i proizvoda. I drugo, Maersk je pokretač opsega koji će omogućiti našoj platformi da služi klijentima i vodi tržište logistike e -trgovine.

Maersk Growth, korporativni poduhvat kompanije A.P. Moller-Maersk, prvi put se angažovao sa HUUB-om u maju 2019. jer smatraju da je saradnja sa start-up kompanijama važna poluga za inovacije.

Kako bi ojačao svoju integrisanu logističku ponudu, Maersk je pre dve i po godine krenuo na put spajanja i preuzimanja, prvo preuzimajući Vandegrift, carinskog posrednika, zatim preuzimajući Performance Team, specijaliste za skladištenje i distribuciju, KGH carinske usluge. U avgustu 2021, Maersk je proširio svoj uticaj na e-trgovinu objavivši kupovinu Visible SCM-a i svoju nameru da kupi Europe B2C.
HUUB je treća akvizicija u okviru logistike e-trgovine, podvlačeći da je ovo nova i važna strateška oblast fokusiranja na isporuku integrisane logistike korisnicima.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...

Leave a Comment