Maersk i Zinus potpisali Memorandum o razumevanju

A.P. Moller-Maersk (Maersk) je potpisao Memorandum o razumevanju sa kompanijom za e-trgovinu nameštaja Zinus, kako bi postao njen preferirani globalni integrator logistike.

U okviru ovog Memoranduma o razumevanju, obe kompanije su izrazile nameru da Maersk obezbedi stabilno snabdevanje transportnim kontejnerima 2022. godine, kao i dodatne logističke usluge. U narednih 10 godina obe strane će raditi na stalnom rastu i jačanju strateškog partnerstva.

Radeći sa Maerskom na obezbeđivanju ovih transportnih kontejnera, Zinus će moći da zadovolji svoje potrebe za transportom i stabilizuje troškove transporta preko okeana.

„Veoma smo uzbuđeni zbog ove prilike da sarađujemo sa Maerskom. Ova strateška saradnja će nam omogućiti da smanjimo naše logističke rizike tokom perioda kada svet pati od globalnih problema sa snabdevanjem zbog nestašice brodskih kontejnera i visokih cena okeanskog prevoza“, rekao je Seonkyoo Park, viši direktor Zinus Global SCM.

„Verujemo da će ovaj Memorandum o razumevanju takođe poslužiti kao odskočna daska za Zinus da nastavi naše globalno poslovanje čak i izvan 16 zemalja u kojima trenutno poslujemo. Ditlev Bliher, šef odeljenja za Aziju i Pacifik u Maersku, dodao je „Kao vodeća globalna kompanija za e-trgovinu nameštaja koja uživa brzi rast, Zinusovi značajni planovi rasta zahtevaju najsavremeniju logističku platformu za njihovo kontinuirano širenje. Sa digitalno omogućenim, besprekornim rešenjima od početka do kraja zasnovanim na vodećoj svetskoj mreži terminala, plovila i unutrašnjih objekata, Maersk je ponosno posvećen tome da omogući nastavak putovanja ove izuzetne kompanije.“

Maersk je takođe najavio pokretanje svog okvira zelenog finansiranja koji je osmišljen da omogući kompaniji da izda različite instrumente održivog finansiranja koji mogu uključivati obveznice, zajmove, finansiranje projekata i druge instrumente.

„Izdavanje instrumenata zelenog finansiranja je dalji korak ka integraciji održivosti u naše finansijske operacije jer je efikasan alat za kanalisanje investicija u projekte sa pozitivnim uticajem na životnu sredinu i na taj način doprinosi postizanju ciljeva održivog razvoja UN (SDG) i Pariskog sporazuma “, rekao je Patrick Jany, glavni finansijski direktor kompanije Maersk. „Sa ovom zelenom obveznicom, cilj nam je da diverzifikujemo našu bazu investitora tako što ćemo dopreti do novih investitora i još više povećati transparentnost naših ESG ambicija i učinka prema našim zainteresovanim stranama.

izvor&foto: porttechnology.org

Pročitajte i...