Maersk i Novo Nordisk potpisali su ekološki prihvatljiv logistički ugovor

Danski logistički gigant, A.P. Moller-Maersk (Maersk), potpisao je logistički sporazum o hladnom lancu snabdevanja sa, takođe danskom, farmaceutskom kompanijom Novo Nordisk, koji će pokrivati okeanski i kopneni transport. Iz Novo Nordisk-a su rekli da su odabrali Maerskovu EKO isporuku kako bi smanjili emisiju ugljenika u transportu. Ova inicijativa koristi održivo biogorivo za pogon odabranih plovila Maersk i pomaže kompaniji Novo Nordisk u postizanju ciljeva održivosti.

Globalni sporazum stupa na snagu 1. aprila 2021. godine.

Vincent Clerc, izvršni potpredsednik i izvršni direktor kompanije Ocean and Logistics. A.P. Moller – Maersk, rekao je: „Ponosni smo što smo izabrani za jednu od glavnih logističkih kompanija kompanije Novo Nordisk. Transport farmaceutskih proizvoda na globalnom nivou je zahtevan zadatak različitih složenosti koji zahteva fleksibilne i elastične lance snabdevanja, kao i digitalna i ekološka rešenja. Ovo dostignuće pokazuje brzu transformaciju A.P.Molera – Maerska kao moderne logističke kompanije sa potpuno kontrolisanom imovinom.”

Rune Sylow, korporativni potpredsednik za strateške izvore u kompaniji Novo Nordisk, takođe je prokomentarisao: „Naša ambicija da postignemo nulti uticaj na životnu sredinu je kamen temeljac naše težnje da radimo zaista održiv posao. A.P. Moller – Maersk smatramo pravim globalnim distributivnim partnerom koji osigurava stabilnu, ekološki prihvatljivu isporuku naših pošiljki velike vrednosti i radujemo se ovoj saradnji.”

Izvor: porttechnology.org

Image by WikimediaImages from Pixabay

Pročitajte i...