Maersk povećava broj svoje usluge AE19 iz Azije u Evropu

Kao odgovor na sve veću potražnju kupaca za azijskim / evropskim opcijama rutiranja, Maersk ubrzava tempo svoje usluge AE19, kombinacije kratkog i interkontinentalnog železničkog saobraćaja između severnoevropskih luka u Finskoj, Poljskoj, Nemačkoj i Skandinaviji i luke u Koreji, Kini i Japanu.

Od sada se vozovi koji iz Severne Evrope odlaze sa odredišta na ruski Daleki istok, preko luka Sankt Peterburg i Vostočnij, nadograđuju na nedeljne, a vozovi koji dolaze prema zapadu planirani su četiri puta nedeljno, u odnosu na tri puta nedeljno. Da bi prevozio sve veće količine azijskih brodara, Maersk će rasporediti dodatni brod između Pušana i Vostočnog.

AE19 uživa jedan od najviših nivoa pouzdanosti usluga među interkontinentalnim i okeanskim linijskim uslugama, a brži je od sueckih ruta“, ističe Zsolt Katona, šef Maersk Istočne Evrope.

Tranzitni voz prelazi teritoriju Rusije za 12 dana od Baltičkog mora pa sve do ruske pacifičke obale, što rezultira ukupnim tranzitnim vremenom između Evrope i Azije od 25-30 dana.

Brzo širenje AE19 i tranzitne pošiljke između Azije i Evrope postale su moguće zahvaljujući povećanom poverenju naših globalnih kupaca. Ovaj ruski tranzit mogao je da se pridržava svog rasporeda, rokova isporuke i brzog tranzitnog odobrenja u lukama, uprkos uticaju COVID-19 i blokadi plovila Sueckog kanala. Stvara čvrsto tlo za dalje širenje transkontinentalnog tranzita preko Rusije u budućnosti “, dodaje Zsolt Katona.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...