Logistar uvodi automatizovani sorter kompanije DistriSort

Provajder intralogističkih rešenja DistriSort je integrisao Cross Tray Sorter iz Eurosorta da automatizuje procese sortiranja za Logistar, logističkog provajdera treće strane (3PL) SportVision-a u Srbiji.

Automatizovani sistem za sortiranje ima dve indukcione oblasti i opremljen je unutrašnjim transporterima, prostorom za dodatu vrednost (VAS) i krajnjim transporterima za sortiranje.

DistriSort je obezbedio rešenje „ključ u ruke“, sa sorterom koji je navodno sposoban da upravlja višestrukim logističkim tokovima unutar jednog sistema. Ovo uključuje ulaznu robu, odlaznu robu i sortiranje povrata.

Kompanija je dodala da je ukupan kapacitet sortiranja 7.500 artikala na sat, sa više od 100 otvora koji omogućavaju Logistaru da ispuni porudžbine u više od 250 prodavnica u istočnoj Evropi.

Kada dolazni artikli stignu u skladište da bi se sortirali, narudžbine se zatim biraju u talasima iz skladišta, a artikli se zatim donose u jednu od dve indukcione oblasti.

Porudžbine se zatim učitavaju na pokretne trake kako bi se obezbedio neprekidan protok robe za indukcione operatere, pri čemu se artikli skeniraju ručno ili automatski.

Novi Cross Tray Sorter može da rukuje raznim predmetima, od odeće i sportskih predmeta do kutija za cipele.

Prazni kartoni se takođe guraju ispod sortera radi ponovne upotrebe, s tim da se bez očitavanja pomeraju na pokretnu traku za vraćanje operateru.

Operater tada može ručno skenirati artikle za sortiranje; sorter dolazi sa SCADA-om i upravljačem talasa koji korisnicima omogućava potpunu kontrolu nad sistemom.

Takođe je opremljen unutrašnjim i spoljašnjim funkcijama, za koje je DistriSort objasnio da mu priušti najmanji mogući otisak i najefikasnije korišćenje prostora.

Stavke se ručno skeniraju u kartone, a Logistarovi skeneri su direktno povezani sa WMS-om.

Puni kartoni se guraju ispod sortera i putuju do oblasti VAS (usluge sa dodatom vrednošću), gde osam stanica dodaje etikete za otpremu i liste sadržaja na punu kutiju.

Kada su artikli obrađeni u VAS oblasti, puni kartoni putuju do krajnjeg sortirnika gde se sortiraju po nosaču i utovaruju na palete, pre nego što se isporuče krajnjem kupcu.

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...