Kuehne+Nagel podržava izgradnju jednog od najvećih evropskih pogona za biogorivo

Kuehne+Nagel će organizovati logistiku teških teretnih vozila i transport modula za projekat hidroobrađenih estara i biogoriva masnih kiselina za Shell plc u Holandiji.

Projekat će biti jedan od najvećih komercijalnih proizvodnih objekata u Evropi za proizvodnju održivog avionskog goriva i obnovljivog dizela napravljenog od otpada.

Očekuje se da fabrika za biogoriva u Roterdamu počne proizvodnju 2024. godine. Ona će proizvoditi niskougljenična goriva kao što je obnovljivi dizel iz otpada u obliku korišćenog jestivog ulja, otpadne životinjske masti i drugih industrijskih i poljoprivrednih ostataka.

Shell-ov projekat biogoriva HEFA biće podržan od strane Renewable Energy Logistics, novog rešenja Kuehne+Nagel Project Logistics, prilagođenog specifičnim logističkim potrebama industrije obnovljivih izvora energije širom sveta. Dizajniran je da obezbedi bezbedan i pravilan transport svih komponenti i mašina potrebnih za postavljanje i održavanje projekata alternativne energije.

„U Kuehne+Nagel-u, podržavamo globalnu energetsku tranziciju i posvećeni smo da igramo aktivnu ulogu u projektima kao što su HEFA biogoriva. Oduševljeni smo partnerstvom sa Shell-om i pomoći u proizvodnji održivih goriva, tako da možemo zajedno da radimo na dekarbonizaciji energetske i transportne industrije“, kaže Mustafa Sener, globalni šef projektne logistike.

Renewable Energy Logistics će se fokusirati na isporuku rešenja za lanac snabdevanja i logističkih usluga za sve glavne vidove transporta za postojeće i nove kupce u industriji obnovljivih izvora kao što su sektori energije vetra (na kopnu i moru), hidro i solarne energije.

Kuehne+Nagel je na čelu održive logistike. Posvećena Inicijativi za ciljeve zasnovane na nauci, kompanija nudi opcije kupcima koji žele da počnu da dekarboniziraju svoj transport korišćenjem održivih goriva sa niskim sadržajem ugljenika kako bi izbegli i smanjili svoje emisije obezbeđivanjem alternativnih načina transporta, ruta i opcija prevoznika. Pored toga, Kuehne+Nagel ulaže u projekte zasnovane na prirodi kao deo svog programa kompenzacije u drugim sektorima.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...