Kuehne+Nagel nudi klijentima održiva rešenja za osiguranje tereta

Nacora International Insurance Brokers omogućava Kuehne+Nagelu da postane prvi globalni logistički provajder koji svojim klijentima nudi mogućnost kupovine profesionalnog rešenja za osiguranje tereta koje podržava obnovu i zaštitu morske flore i faune, dopunjujući njegove logističke usluge.

Svaka polisa osiguranja tereta, ad hoc ili godišnja polisa rezervisana preko Kuehne+Nagel ili postavljena od strane Nacore preko svog digitalnog sistema „e-osiguranja“, pomoći će u finansiranju projekata neprofitne organizacije sa sedištem u SAD „The Marine Megafauna Foundation“ (MMF).

Glavni ciljevi MMF-a su očuvanje morskog biodiverziteta i, posebno, zaštita ugroženih populacija morske megafaune, stvaranje ili proširenje ključnih zaštićenih morskih područja i obrazovanje i integracija lokalnih zajednica i zainteresovanih strana u našu misiju očuvanja.

MMF je postao poznat po ambicioznim studijama slučaja u zemljama u razvoju. „Cilj nam je da postavimo vredne presedane za uspešno upravljanje morskim divljim životinjama širom sveta i inspirišemo novu vrstu biologa za očuvanje da završe posao“, kaže dr Andrea Maršal, suosnivač i glavni naučnik.

Stefen Bergholz, generalni direktor Nacora grupe, kaže: „Da bi ispunila trenutne i buduće odgovornosti, Nacora uvodi prvi integrisani model plasmana u komercijalno osiguranje kako bi se očuvala pomorska staništa. Uključujemo sve poslovne partnere koji imaju koristi od globalnih logističkih usluga i nadamo se da ćemo ovim primerom pokrenuti globalni održivi razvoj.”

Proizvod Cargo Insurance je osiguran od strane globalnih osiguravajućih kompanija Zurich Insurance Company Ltd. i AXA XL, obe sa odličnim finansijskim rejtingom.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...