Još jedan logistički gigant pridružuje se Novom putu svile

Rhenus se pridružio Novom putu svile. Logistički gigant otvorio je 11. oktobra novu železničku teretnu uslugu koja povezuje Južnu Koreju, Kinu, Rusiju i Poljsku

Usluga ima za cilj pružiti održivu logističku opciju za robu visoke vrednosti osetljivu na vreme. Osim toga, Rhenus je takođe najavio proširenje kancelarijskog opsega svoje filijale u Seulu u Južnoj Koreji radi jačanja operativnih sposobnosti.

Prelazak na železnicu

Rhenus se do sada fokusirao na vazdušne i pomorske logističke usluge. Sa novom evroazijskom železničkom teretnom službom, napravio je svestan izbor železnice. Primećeno je da vreme prevoženja može biti i do 40 odsto brže od prevoza preko okeana, a može i da ostvari finansijske uštede u poređenju sa vazdušnim prevozom.

Kompanija planira nedeljne polaske i isporuku od vrata do vrata. Patrick Dargel, generalni direktor podružnice Rhenus Korea, rekao je: „Sa širenjem multimodalnog transporta širom sveta, tržište teretnog transporta u azijsko-pacifičkom regionu ima veliki potencijal. Naše uvođenje usluga železničkog transporta u Koreji pomoći će u proširenju našeg postojećeg opsega rešenja pruža kupcima pouzdanije i prilagođenije opcije za nesmetano planiranje njihovih potreba uvoza i izvoza.“

Vrednost železnice

Prema podacima kompanije za istraživanje tržišta Global Industry Analists Inc., globalno tržište železničkog teretnog transporta procenjeno je na 159,3 milijarde američkih dolara u 2020. godini i očekuje se da će do 2026. godine dostići 205,3 milijarde američkih dolara, sa godišnjom stopom rasta od 4,3 procenata.

Štaviše, u vreme pandemije vrednost železničkog prevoza tereta, još više je porastao, dokazavši se kao jedan od načina transporta koji je otporan na udarce. Poznati logistički giganti u vazdušnom i okeanskom transportu pridružili su se Novom putu svile.

Početkom ove godine, pomorski divovi poput Maerska i MSC otvorili su liniju Japan-Južna Koreja-Evropa kroz ruske luke na Dalekom istoku. Osim toga, u septembru ove godine, korporacija Nissin (korporacija Nissin) i podružnica Ruske železnice, Ruska železnička logistička kompanija, potpisale su memorandum o razumevanju za razvoj linije kombinovanog pomorskog i železničkog prevoza Japan-Rusija-Evropa.

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...