JCB je imenovao Maersk za svog novog vodećeg globalnog dobavljača logistike

Maersk sa zadovoljstvom najavljuje novo višegodišnje partnerstvo sa JCB, jednim od najvećih svetskih proizvođača građevinske i poljoprivredne opreme i pratećih usluga.

JCB je jedna od najvećih privatnih kompanija u Velikoj Britaniji.

Prema sporazumu, Maersk će postati novi globalni vodeći logistički provajder (LLP) za JCB koji nudi usluge upravljanja lancem snabdevanja od početka do kraja i upravljanje njihovim imenovanim nezavisnim dobavljačem skladištenja. Da bi nadgledao JCB-ov lanac snabdevanja od početka do kraja, Maersk će uspostaviti globalni kontrolni toranj u Ujedinjenom Kraljevstvu i tri regionalna u Sjedinjenim Državama, Kini i Indiji za pružanje usluga okeanskog, vazdušnog, drumskog i železničkog tereta.

Maersk će takođe pružati usluge konsolidacije i carine za JCB na različitim lokacijama i upravljati svojim dobavljačem skladišta u Velikoj Britaniji na bazi LLP-a, Unipart Logistics.

„JCB prepoznaje veliku vrednost koju naša strategija integratora nudi za njihove lance snabdevanja. JCB i Maersk se odlično uklapaju u strategiju. Ovo partnerstvo će obezbediti agilniji i održiviji globalni lanac snabdevanja za JCB. Iskustvo kompanije Maersk i kolektivne snage obe kompanije čine da je to odlična prilika za nas da ostvarimo ovu viziju“, rekao je Geri Džefris, generalni direktor za UK i Irsku.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...