Hikrobot i Invar donose revoluciju robotima u logističkim skladištima

Sledeće novosti iz sveta logistike, pokazuje kako se zajedničkim radom eksperata za rad u logističkim skladištima sa jedne strane i kineskim futurističkimm rešenjima sa druge strane, mogu poboljšati uslovi rada u skladištu i u dobroj meri upotrebom robota odmeniti ljudska ruka.
Kineska kompanija Hikrobot i ekspertska kompanija za rad skladišta Invar Systems zajedno će, na sajmu IntraLogisteX 2020, predstaviti robotska rešenja za odabir narudžbi i intralogistička rešenja.
Hikrobot je nedavno pokrenuo svoj asortiman inteligentnih autonomnih mobilnih robota (AMR) u Velikoj Britaniji i Evropi putem Invar Sistems, a trenutno je angažovan u zajedničkoj inicijativi sa Invar Sistems za implementaciju inteligentnog AMR rešenja za Superdry, preko međunarodne mreže DC modnog brenda.
Invar Sistems pruža podršku i održava instalacije Hikrobot sistema u Velikoj Britaniji – upravljajući čitavim projektom na lokalnom nivou.


U isto vreme, zaposleni na raspoređivanju robe mogu napuniti police robom, koju će roboti sprovesti do frekventne zone skladišta, spremnih za sledeću aktivnost.Ovo je budućnost biranja naloga. “


Frazer Vatson, šef prodaje za Hikrobot iz kompanije Invar Sistems, naveo je sledeće: “Upotreba mobilnih robota predstavlja veliku revoluciju rada u skladištu. Veštačka inteligencija i robotika transformišu proceduru biranja naloga. Flota autonomnih robota je u stanju preuzeti mobilne jedinice proizvoda i preneti ih na stanicu za preuzimanje u unapred određenom vremenskom toku, a sve u skladu sa naredbama menadžmenta.”


izvor: logisticsmanager.com
foto: pexels.com

Pročitajte i...