Heppner Group preuzela ABC logistik

Preuzimanjem, Heppner Group značajno proširuje svoju tržišnu poziciju u Nemačkoj. Francuska špediterska i logistička kompanija, koja se smatra vodećim provajderom u francusko-nemačkom drumskom teretnom transportu, sada je preuzela ABC logistik u Dizeldorfu.

Ovo je potvrdio Holger te Heesen, generalni direktor i prethodni vlasnik kompanije za špediciju i logistiku, na zahtev VerkehrsRundschau.

Heesen kaže da je prodao svoje akcije u ABC Logistik i ABC Warehousing Heppner grupi. On je takođe prodao kompaniju Incharge kompaniji Heppner, koja je razvila novi model gradske logistike u kojoj su Heesen i njegov sin Michael imali po 50 %. Holger te Heesen naglašava da će se zadržati svi poslovi u ABC Logistik, ABC Warehousing Services i Incharge. Uprava kompanije će takođe ostati u punom sastavu – kako u ABC Logistiku, tako i u ABC Warehousing-u i Incharge-u.

Prodaja kao strateška odluka

Prema te Heesenu, ABC Logistik je bila poslednja nezavisna špediterska kompanija srednje veličine u Dizeldorfu. „Dugoročno gledano, bili bismo premali da bismo preživeli“, kaže on, objašnjavajući svoju odluku. Zato što moć špediterskih kompanija postaje sve veća i sve veći izazovi, poput pandemije, globalne ekonomije i poplave. „Ali nismo morali da prodajemo“, naglašava on. „To je bila strateška odluka.“ Ovako će prodaja Heppner Grupi osigurati budućnost njegove kompanije i njenih zaposlenih, naglašava generalni direktor ABC Logistik. Iako je Heppner oko 20 puta veći od ABC Logistik, filozofija kompanije, struktura i upravljanje kadrovima obe kompanije su veoma slični. Zato se odlučio za Heppner Group.

Holger Te Heesen je 1997. osnovao kompaniju ABC Logistik, koja je, prema njegovim izjavama, prošle godine sa 250 zaposlenih imala promet od skoro 27 miliona evra. Sa svojom kompanijom Incharge, on i njegov sin razvili su novo, održivo rešenje u gradskoj logistici koje rasterećuje promet robe u Diseldorfu. Te Heesen najavljuje da sada želi da primeni ovaj koncept u drugim gradovima.

Heppner grupa je vodeći provajder nemačko-francuskog drumskog teretnog transporta, sa brojnim direktnim vezama između dve zemlje. Francuska kompanija je prošle godine prijavila prodaju od 710 miliona evra. Kompanija sada širi svoju poziciju u Nemačkoj i sada ima dvanaest lokacija u ovoj zemlji, uključujući i lokacije ABC logistik.

U Dizeldorfu, Heppner je godinama radio sa špediterskom kompanijom Cretschmar. Međutim, prošle godine je Rhenus Freight preuzeo špediterske poslove i nekretnine od L.V. Cretschmar sa sedištem u Dizeldorfu.

izvor: verkehrsrundschau.de

foto: heppner-group.com

Pročitajte i...