Hapag-Lloyd proširuje svoju flotu kontejnera za 60.000 TEU

Nagli porast potražnje doveo je do nedostatka kontejnera širom sveta. Pored toga, ozbiljne neravnoteže – poput izvoza iz Azije, zagušenja u lukama i kašnjenja u prevozu – uzrokuju vezivanje kontejnera u tranzitu za znatno duži vremenski period. Kao rezultat, trenutno je potrebno više kontejnera za upravljanje istim obimom transporta.

Iz tog razloga, Hapag-Lloid je još jednom uložio u svoju flotu kontejnera i iz Kine naručio dodatnih 60.000 TEU standardnih kontejnera. Prvi kontejneri dopunjavaće one koje se trenutno proizvode i trebalo bi da budu isporučene Hapag-Lloidu već u julu i integrisani u postojeću flotu. Većina će biti isporučena naknadno u trećem kvartalu.

Potražnja je i dalje veoma velika, a ponuda opreme za kontejnere trenutno je jedan od najvećih izazova naše industrije i zahteva našu punu pažnju. Da bismo se suprotstavili nestašici kontejnera – ali, što je najvažnije, da bismo našim kupcima ponudili bolju uslugu -, više puta smo ulagali u našu flotu kontejnera od početka pandemije“, rekao je Rolf Habben Jansen, izvršni direktor kompanije Hapag-Lloid.

U aprilu ove godine, Hapag-Lloid je već najavio porudžbine za ukupno oko 150.000 TEU standardnih i hladnjača za kontejnere koji će biti isporučeni tokom 2021. Kompanija je takođe investirala u svoju flotu kontejnera na početku pandemije.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...