GEODIS pokreće novi logistički objekat u Švedskoj

GEODIS, jedan od vodećih logističkih provajdera u Evropi i svetu, po prvi put uspostavlja ugovornu logistiku u Švedskoj otvaranjem objekta od 16.000 kvadratnih metara u Arendalu, blizu Geteborga. Predviđeno je da skladište bude otvoreno 1. decembra 2021.

Arendal se nalazi samo 15 km od grada Geteborga. Koristi odlične veze sa regionalnom mrežom autoputeva sa pristupom Stokholmu i Malmeu, kao i Oslu u Norveškoj i širem nordijskom regionu.

U novom objektu će se nuditi čitav niz usluga skladištenja i distribucije, uključujući prijem robe u WMS, skladištenje zaliha, komisioniranje i pakovanje, paletizaciju sanduka, usluge dodane vrednosti, obradu povrata, kontrolu kvaliteta i distribuciju.

Tomas Kraus, predsednik i izvršni direktor GEODIS-a za Severnu, Istočnu i Centralnu Evropu, prokomentarisao je širenje na švedsko tržište: „Posao GEODIS špedicije je odavno uspostavljen u zemlji i naši tradicionalni klijenti traže proširenje naših usluga. Mi ćemo se oslanjati na naše dobro uspostavljene sposobnosti ugovorne logistike širom Evrope i širom sveta kako bismo pomogli našim klijentima da ostvare svoje ambicije za poslovni rast. To je idealna odskočna daska za rast GEODIS-a u Švedskoj.”

Magnus Tornerhjelm, generalni direktor GEODIS-a u Skandinaviji, vidi lokaciju novog objekta kao posebnu prednost. „Ovaj novi, strateški pozicioniran objekat pruža solidnu logističku bazu. To je odgovor na skladišne ​​i logističke potrebe naših sadašnjih i budućih kupaca, a istovremeno im omogućava da imaju koristi od distributivne mreže poslednje milje“, rekao je on.

U Švedskoj, GEODIS grupa posluje sa 8 lokacija (Helsingborg, Jenčeping, Boros, Norčeping, Lund, Geteborg, Stokholm i Malme) i zapošljava 350 zaposlenih.

izvor&foto: stattimes.com

Pročitajte i...