GEODIS otvara novi logistički centar u Nemačkoj

GEODIS planira da otvori novi višekorisnički logistički objekat u Kosvigu, Saksonija, Nemačka, koji će biti spreman za početak rada u oktobru ove godine.

Novi logistički centar od 24.500 kvadratnih metara nudi korisnicima širok spektar usluga, uključujući ulaznu i odlaznu logistiku, usluge sa dodatnom vrednošću, logistiku nakon prodaje i povratka, kao i visokotehnološke usluge.

Usluge visoke tehnologije pokrivaju, na primer, popravku i renoviranje proizvoda informacione tehnologije, kao i montažu i konfiguraciju softvera uređaja, sve do instalacije na lokaciji korisnika. Usluge sa dodatnom vrednošću, kao što su upravljanje protokom i transportom preko kontrolnog tornja i usluge e-logistike i e-ispunjenja, upotpunjuju spektar usluga na novoj lokaciji Kosvig.

Saobraćajno, novi logistički centar je direktno povezan sa autoputem A4 – Bad Hersfeld – Gerlic preko S84 i B6.

„Novi objekat za više korisnika u Kosvigu je još jedan korak u našoj strategiji rasta. Kao centralno multimodalno transportno čvorište, gradsko područje Drezdena ima idealne uslove za brze i ekološki prihvatljive transportne rute unutar Nemačke, kao i do Poljske i Češke“, naglašava Tomas Kraus, predsednik i izvršni direktor GEODIS-a za severnu, istočnu i centralnu Evropu.

„Osnivanje inovativnih kompanija iz sektora visoke tehnologije, zelene tehnologije i robotike u ovom regionu takođe nudi interesantan tržišni potencijal za proširenje našeg portfolija klijenata u onim sektorima rasta koji su nam važni“, kaže Antje Lohman, generalni direktor GEODIS-a ugovorne logistike u Nemačkoj.

Pročitajte i...