GEODIS kupuje Transports DEVOLUY

Jedan od vodećih igrača u transportu tereta u departmanu Gornjih Alpa (franc.Hautes-Alpes) u Francuskoj, Transports DEVOLUY pridružio se grupi GEODIS.

Ova akvizicija konsoliduje GEODIS-ovo uporište u jednom od retkih delova Francuske gde Grupa nema direktno prisustvo u zbirnom poslu. Ovo novo sredstvo jača svoj kapacitet distribucije 12/24 i 24/48 sati u Gornjim Alpima.

Osnovana 1932. godine, transports DEVOLUY je porodična kompanija specijalizovana za distribuciju i ekspresne usluge do i od Hautes-Alpes. Zapošljava četrdesetak ljudi i ima vozni park od šezdesetak vozila. Dugogodišnji partner GEODIS-a, kompanija isporučuje više od 1.200 paketa dnevno, od Gapa do Briancona, uključujući distribuciju do zimskih sportskih centara tokom zime.

Stefan Kasanj (Stéphane Cassagne), izvršni direktor francuske kompanije GEODIS, rekao je: „Transport DEVOLUY je prepoznat po kvalitetu usluge i stručnosti u isporuci u planinskim regionima. Naše dugogodišnje partnerstvo biće osnova za uspešnu integraciju u okviru GEODIS-a. Veoma mi je drago što mogu da poželim dobrodošlicu 46 zaposlenih u Transports DEVOLUY u našoj francuskoj mreži od 110 agencija.”

Jan Pacalet (Iann Pacalet), predsednik transporta DEVOLUY, rekao je: „Posle nekoliko decenija partnerstva, sasvim je prirodno da Transports DEVOLUY postane deo GEODIS grupe. Za kompaniju, za naše zaposlene i za naše kupce, ovo spajanje će otvoriti nova radna mesta.”

Distribution & Express je GEODIS linija poslovanja specijalizovana za isporuke poslednje milje. GEODIS je francuski lider za 24- i 48-časovne zbirne isporuke i ekspresnu uslugu. Zahvaljujući svojih 110 agencija koje pokrivaju celu Francusku, i dele jednoobrazne procese i zajedničku kulturu izvrsnosti, GEODIS pravi 6.000 dnevnih prevoza, što predstavlja isporuku oko 100 miliona paketa svake godine.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...