GEODIS kupuje Keppel Logistics

GEODIS, globalni lider u sektoru transporta i logistike, potpisao je obavezujući ugovor o preuzimanju kompanije Keppel Logistics.

Projekat će značajno povećati GEODIS-ov otisak logistike ugovora i usluge ispunjenja e-trgovine u Singapuru i jugoistočnoj Aziji.

Marie-Christine Lombard, izvršni direktor GEODIS-a, komentariše: „Kupovina Keppel Logistics-a će označiti ključnu prekretnicu u GEODIS-ovim azijsko-pacifičkim ambicijama. Keppel Logistics je dobro uspostavljen regionalni igrač, sa jakim fokusom na inovacije. Kroz ovu akviziciju koja će kombinovati svetsko liderstvo GEODIS-a sa snažnim lokalnim prisustvom Keppel Logistics-a, verujemo da možemo da stvorimo veliku vrednost za naše klijente, olakšavajući njihov rast, posebno na azijskom tržištu e-trgovine.“

Sa sedištem u Singapuru, Keppel Logistics je specijalista za logistiku po ugovoru sa blizu 500 zaposlenih. Aktivan širom jugoistočne Azije, Keppel Logistics (rangiran u 5 najboljih igrača u oblasti logistike u Singapuru) poseduje preko 200.000 kvadratnih metara skladišnog prostora u Singapuru, Maleziji i Australiji. Kompanija nudi sveobuhvatna B2B i B2C logistička rešenja, od skladištenja do isporuke poslednje milje, sa jakim veštinama u ponudama višekanalnih usluga e-trgovine zahvaljujući brzorastućoj platformi UrbanFox.

Ovaj projekat je značajan korak duž GEODIS-ove strateške mape puta za region Azije i Pacifika, gde GEODIS trenutno zapošljava 3.700 ljudi raspoređenih na 76 lokacija. Ova akvizicija će ojačati GEODIS kao vodećeg provajdera logističkih usluga, dodatno proširivši svoj otisak dodavanjem nedavnih investicija u ugovorene logističke lokacije u Indiji, Južnoj Koreji i Australiji.

Onno Boots, predsednik i izvršni direktor kompanije GEODIS Asia-Pacific, rekao je: „Kao jedan od vodećih logističkih provajdera, mi neprestano tražimo načine da razvijemo lanac snabdevanja u regionu i ekosistem e-trgovine naših klijenata. Ova akvizicija će ojačati našu ugovornu logistiku i mogućnosti digitalnog omnikanala, podići naša kompletna logistička rešenja i doneti veću vrednost kupcima širom regiona. Unapređivanjem naših usluga e-trgovine, obezbedićemo brendovima mogućnost da neprimetno povećaju svoje prisustvo na mreži i efikasno se kreću kroz izazove u lancu snabdevanja kako bi ubrzali njihov rast u ovom regionu.”

Thomas Pang, izvršni direktor Keppel Telecommunications & Transportation dodao je: „Više od 50 godina, Keppel Logistics pruža prilagođenu integrisanu logistiku u Singapuru. Verujemo da će integracija Keppel Logistics-a kao dela GEODIS-a pomoći da se ubrza rast Keppel Logistics-a, omogućavajući mu da se poveća i pruži još bolje ponude vrednosti kako svojim klijentima tako i internim zainteresovanim stranama.

Kupovina je predmet regulatornog pregleda i odobrenja, za koje se očekuje da će biti dobijeni do kraja drugog kvartala 2022. Obe kompanije će poslovati kao nezavisna preduzeća i do tada će poslovati kao i obično.

izvor&foto: aircargoweek

Pročitajte i...