Geek+ pokreće automatizaciju fabrike za proizvodnju BMW-a u Kini

Geek+, globalni lider u AMR tehnologiji, i BMW Brilliance Automotive, jedan od vodećih kineskih proizvođača premium automobila, najavljuju automatizaciju visokonapredne fabrike za proizvodnju BMW-a u Kini sa Geek+ rešenjem za komisioniranje robe do osobe.

To ga čini vodećim svetskim postrojenjem za proizvodnju BMW-a sa AMR-ovima za slanje robe.

BBA-ova fabrika je bila prva BMW fabrika u Kini i proizvodi kultna vozila, kao što su BMW serije 5, novi X5 i inovativni potpuno električni iX3. U cilju modernizacije poslovanja i držanja koraka sa sve većom potražnjom, BBA je odabrao Geek+-ovo rešenje da ubrza operacije. Rešenje je raspoređeno velikom brzinom: AMR-ovi su bili postavljeni i pre roka za samo dva meseca od početka do kraja.

Fabrika predstavlja značajnu prekretnicu za obe kompanije na putu ka Industriji 4.0. BBA i Geek+ rade zajedno na razvoju softvera i hardvera za nadogradnju digitalne inteligencije. Novi softver ima za cilj da usavrši sisteme upravljanja skladištem tako što će povezati uzvodne i nizvodne sisteme, dok nadogradnja hardvera uključuje prilagođavanje AMR-a kako bi se zadovoljili jedinstveni zahtevi BMW-a i automobilske industrije.

Ralf Schieder, potpredsednik BBA strategije i logistike, rekao je: „Ovaj projekat je važan korak u kretanju BMW Brilliance ka pametnoj proizvodnji i digitalnim fabrikama i ključna prekretnica u našoj logističkoj transformaciji! Volim da to zovem „kolaborativna inovacija.“ Blisko smo sarađivali sa Geek+ kako bismo razvili efikasno i fleksibilno rešenje za pametnu logistiku, koje ne samo da je realizovalo integraciju i koherentnost sistema upravljanja skladištem, već nam je pružilo i fleksibilnija i brža rešenja za buduće nadogradnje i renoviranja, postavljajući model održive zelene fabrike orijentisane na ljude za industriju.”

Yong Zheng, osnivač i izvršni direktor kompanije Geek+, rekao je: „AMR tehnologija ima ogroman potencijal za automobilsku industriju i veoma smo ponosni što smo u mogućnosti da to pokažemo sa onim što smo postigli sa BMW Brilliance Automotive. Zajednički rad na stvaranju digitalne logistike i unapređenju digitalnog standarda u industriji proizvodnje automobila bio je pravo zadovoljstvo. Ova digitalna nadogradnja definitivno stavlja BBA na vozačko mesto za tekuću digitalnu transformaciju u njihovoj industriji.”

Pored proizvodnje vrhunskih automobila, fabrika je takođe prepoznata po svojoj visoko održivoj naprednoj proizvodnoj tehnologiji, ekološki prihvatljivom dizajnu postrojenja i raznim merama zaštite životne sredine i uštede energije. Geek+ i BBA će nastaviti da nadograđuju ovaj uspeh optimizacijom operativnih procesa i interakcije čoveka i robota kako bi proizveli automobile spremne za sve puteve koji su pred nama.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...