Geek+ „Pick-and-Sort” rešenje pojednostavljuje obradu porudžbina za NEXT

Geek+, globalni lider u mobilnim robotima za logistiku, i NEXT, britanski multinacionalni prodavac odeće, obuće i kućnih proizvoda, najavili su saradnju u oblasti automatizacije u NEXT-ovom centru za ispunjavanje paleta Dearne Valley. U 45.000 m2 skladišnog prostora, 250 Geek+ robota upravlja procesima preuzimanja robe i sortiranja porudžbina NEXT-ove e-trgovine.

Suočen sa velikom potražnjom i poslovanjem u nestabilnoj modnoj industriji, NEXT je odlučio da pojednostavi svoje procese i efikasno se poveća kako bi zadovoljio nove zahteve kupaca. Da bi postigli ovaj cilj, tražili su efikasna rešenja uključujući odabir Geek+ za svog robotskog partnera za automatizaciju skladišta. Hibridno rešenje „Pick-and-Sort” rezultat je uspešnog procesa zajedničkog razvoja između dve kompanije.

Lijam Dženkinson, menadžer sajta u NEXT-u, izjavio je: „Rad sa Geek+ je za nas pozitivno iskustvo, kako od samog početka, tako i uz stalnu podršku. Fleksibilnost koju nudi Geek+ sistem za komisioniranje i sortiranje je kritična za naše operacije, a integracija između našeg sistema upravljanja skladištem i Geek+ sistema za upravljanje robotima je besprekorna. Kako naše poslovanje nastavlja da se širi, planiramo da proširimo skladište i ponovimo uspeh ovog projekta u novom prostoru.”

Proces počinje sa Geek+ P800 robotima za komisioniranje, koji preuzimaju palete iz oblasti za prenos paleta i pomeraju ih u skladište radi komisioniranja. Jednom kada se započne narudžba za komisioniranje, robot transportuje regal do multifunkcionalne radne stanice koja se koristi i za komisioniranje i za sortiranje. Nakon toga, operater odlaže artikl na robota za sortiranje S20C. Robot S20C zatim prenosi robu do određenog otvora za depo, dok paket ide dole na pakovanje. Fleksibilnost Geek+ rešenja omogućava NEXT-u da upravlja širokim spektrom proizvoda koji se razlikuju po veličini, težini i brzini prodaje.

Sa ovim rešenjem, NEXT može da obradi 16.000 jedinica dnevno. Prema NEXT-u, efikasnost automatizovanog procesa je dvostruko veća od ručnog pakovanja.

Brajan Li, potpredsednik EMEA regiona u Geek+, rekao je: „NEXT je vizionarski kupac koji nam je ukazao poverenje. Ponosni smo što smo ispunili naše obećanje i obezbedili NEXT-ovo skladište našim inteligentnim i fleksibilnim rešenjima za automatizaciju skladišta. Željni smo da ga repliciramo u više skladišta širom Velike Britanije, Evrope i širom sveta.”

Ova poboljšana efikasnost ne samo da je omogućila NEXT-u da se nosi sa rekordnim obimom tokom poslednje božićne sezone bez potrebe za dodatnim radom, već im je takođe omogućila da pomeraju vreme prekida sa 18:00 na 22:00 dok su i dalje ispunili obećanje o isporuci SLEDEĆEG dana. Jedna od prednosti Geek+ rešenja je njegova skalabilnost. Da bi zadovoljio njihovu rastuću potražnju, NEXT je ranije ove godine predstavio 50 dodatnih robota S20C.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...