Gebrüder Weiss povećava svoje logističke kapacitete u blizini Graca u Austriji

Kompanija Gebrüder Weiss širi svoje kapacitete Štajerskoj. Konkretno, 22. jula u Kalsdorfu kod Graca održana je službena ceremonija povodom nove lokacije sa ukupnom površinom od 70.000 kvadratnih metara. Novi logistički terminal, sa planiranim budžetom izgradnje od 26 miliona evra, zameniće trenutnu lokaciju u Alte Poststraße (Grac), koja je nedavno dostigla vršne granice svojih kapaciteta. Građevinski radovi na novom terminalu počeli su još u aprilu. Prvobitno planirana ceremonija odložena je zbog krize izazvane korona virusom, a otvaranje nove filijale planirano je za naredno proleće.

Nakon devet meseci izgradnje, na raspolaganju imamo logističku halu od 16.500 kvadratnih metara, 6.500 kvadratnih metara za rukovanje i 4.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, smeštenu na povoljnoj lokaciji u blizini autoputa A9 i raskrsnice Grac-Zapad“, kaže Gerhard Haas, brench menadžer kompanije.

U 2019. godini na lokaciji Gebrüder Weiss u Gracu primljeno je oko 670.000 pošiljki. Za potrebe isporuke pošiljaka na kućnoj adresi, desetak vozila radi svakodnevno, koje krajnjim kupcima distribuiraju do 300 pošiljaka. Pored stacionarne trgovine i e-trgovine, korisnici usluga ove filijale dolaze iz sfere automobilskog sektora, kao i iz metalske, drvoprerađivačke i mašinske industrije.
izvor: eurologport.eu
Image by Marko Bukorovic from Pixabay

Pročitajte i...