Gebruder Weiss koristi Helrom horizontalni šinski sistem

Različita Henkelova roba se prevozi železnicom između Beča i Diseldorfa u prikolicama koje se ne mogu podići. Provajder transporta i logistike Gebruder Weiss i specijalista za robu široke potrošnje Henkel proširili su svoje dugogodišnje logističko partnerstvo koristeći horizontalni transfer između železničkog i drumskog vozila.

Od maja ove godine, Henkelovi deterdženti i sredstva za čišćenje proizvedeni u Kruševcu isporučuju se vozom na evropska prodajna tržišta na liniji Beč-Diseldorf. Ova usluga, koja već obrađuje oko 750 utovara godišnje, dizajnirana je u saradnji sa Henkelovim logističkim centrom u Dizeldorfu.

„Zaobilazimo trenutni nedostatak kapaciteta kamiona i smanjili smo emisije štetnih za klimu do 70% na relaciji Beč-Diseldorf, a istovremeno se poklapamo sa rokovima isporuke drumskog transporta“, rekao je Roland Rajt, menadžer za Srbiju u kompaniji Gebruder Weiss. Novo rešenje smanjuje emisiju CO2 za približno 500 Mtpa.

Ranije transportovani kamionima duž cele rute, proizvodi iz Henkelove divizije za pranje veša i kućnu negu sada se utovaruju u Helromove horizontalne prikolice u Beču. Ovo omogućava Gebruder Weiss-u da koristi iste prikolice koje su ranije korišćene u drumskom transportu. „Metod utovara je bez prepreka“, rekao je Raith. „Zahvaljujući Helromu, više ne moramo da koristimo konvencionalne železničke terminale. Niti nam trebaju dizalice ili specijalne prikolice koje se mogu dizalicom. Prikolice se jednostavno bočno uvlače na teretne vagone pomoću okretnih utovarnih platformi i ponovo uklanjaju na odredištima drugim tegljačima. “

Koncept isporuke su zajednički razvili i implementirali Gebruder Weiss, Henkel i Helrom. Posebna prednost je što je voz direktno povezan sa Henkelovim fabričkim uslugama. „Čvorište za prikolice se nalazi odmah pored naše lokacije u Dizeldorfu. To znači da možemo da istovarimo proizvode direktno iz vagona i da ih pređemo do naših skladišta. Železnička veza nam omogućava da izbegnemo kamionski transport, smanjimo emisiju CO2 i time izvršimo naše procese održivijim“, objasnio je Patrik Car, menadžer logistike i izvoza za lanac snabdevanja vešom i kućnom negom u Henkelu.

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...