Gebrüder Weiss dodaje više solarne energije

Međunarodna kompanija za transport i logistiku pustila je u rad svoj najnoviji fotonaponski (PV) sistem na svojoj švajcarskoj lokaciji u Altenrajnu.

Sistem ima instalirani kapacitet od 270 kW, čime se štedi 20 tona CO2 godišnje. Poređenja radi: ova proizvodnja bi mogla da snabdeva električnom energijom skoro 55 samačkih domaćinstava.

„Krov logističkog centra je idealan za proizvodnju solarne energije. Nova fotonaponska instalacija nam omogućava da zadovoljimo oko 40% potreba za električnom energijom na lokaciji“, rekao je Oskar Kramer, državni menadžer kompanije Gebrüder Weiss za Švajcarsku. Već se planira proširenje sistema sledeće godine, kao i izgradnja fotonaponske instalacije na lokaciji u Bazelu.

Najnovija ekspanzija dovodi Gebrüder Weiss korak bliže ispunjenju svog ekološkog cilja, a to je postizanje neutralnosti ugljenika za svoje logističke objekte do 2030. Tamo gde je to tehnički izvodljivo, logistička kompanija postepeno prebacuje način na koji proizvodi električnu energiju u svojim objektima na solarnu energiju.

Danas su solarni energetski sistemi standardna karakteristika novih zgrada, kaže kompanija. Dvadeset i jedna takva fotonaponska instalacija je već u upotrebi na više lokacija u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj, čime se štedi 1.100 tona CO2 godišnje. Ove postojeće instalacije trenutno pokrivaju 10% ukupnih potreba za električnom energijom kompanije Gebrüder Weiss u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

izvor&foto: worldcargonews.com

Pročitajte i...