Formula E obnavlja logističko partnerstvo sa DHL-om

DHL će nastaviti da bude zvanični logistički partner Svetskog šampionata Formule E, nakon što su se dve organizacije dogovorile o višegodišnjem produženju partnerstva.

DHL je ​​partner takmičenja u automobilskim trkama od njegovog početka 2013. godine. Ova vest dolazi dok se Formula E priprema da uđe u novu eru lansiranjem Gen3 – treće generacije automobila.

Održivost je bila ključni fokus za DHL-ove logističke operacije u Formuli E, a takmičenje je trebalo da se kreće širom sveta na 16 trka u 11 gradova. Pored niza evropskih destinacija, zemlje uključujući SAD, Meksiko, Južnu Afriku, Indiju i Brazil su domaćini trka.

Logistički gigant očekuje da će preći skoro 90.000 km za predstojeću sezonu i tvrdi da će koristiti biogoriva za „sve drumske i pomorske transporte“. Kompanija će „prevoziti otprilike 415 tona vrednog tereta po trci, uključujući trkačke automobile, baterije, jedinice za punjenje, opremu za emitovanje i opremu za marketing i ugostiteljstvo“.

Mat Skamel, glavni komercijalni direktor u Formuli E, rekao je: „DHL je ​​pomogao da se Formula E oživi i od tada je bio cenjen partner. DHL igra kritičnu funkciju u pružanju svakog trkačkog događaja širom sveta, pionirskim najsavremenijim rešenjima u pogledu efikasnosti i održivosti, čineći ih savršenim za šampionat i našu misiju.“

Logističke operacije za Formulu E će se već vratiti u punom toku pošto je sezona počela u Meksiko Sitiju 14. januara.

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...