Ford Pro i Deutsche Post DHL Grupa udružuju snage

Ford Pro i Deutsche Post DHL Group nedavno su potpisali Memorandum o razumevanju kako bi ubrzali primenu elektrifikovanih kombija koji se koriste za logističke operacije širom sveta. Čineći to, obe kompanije naglašavaju svoju posvećenost pružanju održivih/zelenih usluga.

Podvlačeći planiranu saradnju, Ford Pro će do kraja 2023. opremiti Deutsche Post DHL Group sa više od 2.000 električnih kombija za isporuku širom sveta kako bi poboljšao svoju vodeću poziciju u korišćenju električnih kombija za dostavu u poslednjoj milji širom sveta. Potpisani sporazum pokriva kompletan paket rešenja za upravljanje električnom flotom, uključujući pristup Ford Pro-ovom povezanom E-Telematics softveru i rešenjima za punjenje kako bi se smanjili troškovi i optimizovala efikasnost kao deo zajedničkih ciljeva dve organizacije sa nultom emisijom.

Ford cilja na nultu emisiju za svu prodaju vozila i neutralnost ugljenika u svom evropskom otisku objekata, logistike i dobavljača do 2035. godine, kao i na neutralnost ugljenika na globalnom nivou najkasnije do 2050. godine.

Deutsche Post DHL Group, vodeća svetska logistička kompanija, posvećena je jačanju čistih operacija za zaštitu klime i uložiće 7 milijardi evra u tekućoj deceniji na svom putu ka logistici sa neto nultom emisijom. Deutsche Post DHL Grupa cilja na udeo od 60% e-vozila koja će se koristiti za prikupljanje i isporuku bez ugljenika do 2030. godine, sada takođe pokretanih linijom elektrifikovanih vozila Ford Pro, uključujući potpuno novi E-Transit.

„Ford Pro i Deutsche Post DHL Group dele viziju veće održivosti i posvećenosti elektrifikovanim rešenjima, a ovaj sporazum je veliki korak ka milionima isporuka koje se obavljaju elektrifikovanim vozilima širom sveta. E-Transit je najprodavaniji komercijalni EV u Severnoj Americi, a od juna je i najprodavaniji u svom segmentu u Evropi, što znači da potpuno električni kombi od 2 tone već pravi velike korake da podrži ovu ambiciju“, rekao je Hans Šep, generalni direktor, Ford Pro, Evropa.

„Elektrifikacija logistike poslednje milje je glavni stub za dekarbonizaciju naših operacija. Dodavanje novog Ford E-Transita našoj globalnoj floti od oko 27.000 električnih kombija dodatno jača našu sposobnost pružanja ekoloških usluga isporuke širom sveta. Udruživanje snaga u rešavanju naših specifičnih logističkih zahteva dodatno će podstaći operativnu i uslužnu efikasnost“, rekla je Ana Spineli, direktorka za nabavke i šef odeljenja za mobilnost, Deutsche Post DHL Group.

Ford Pro je već predao svoje prve E-Transits u skladu sa sporazumom, pridruživši se električnoj floti Deutsche Post DHL grupe koja se koristi za isporuke poslednje milje u nekoliko zemalja širom sveta.2 Obim porudžbina se koncentriše na E-Transit kombi vozila dizajnirana za rukovanje ekspresnim pošiljkama u Amerike i Evrope. Vozila se pridružuju voznom parku Deutsche Post DHL grupe u najprometnije doba godine, što omogućava održiviju isporuku kupcima tokom špice sezone. Dodatno su zaključene kupovine Ford Pro specijalnih vozila sa prilagođenom kutijom za distribuciju u centru Nemačke.

Memorandum o razumevanju, koji su potpisali Ford i Deutsche Post DHL Group, potencijalno će omogućiti obema kompanijama da istraže zajednički razvoj budućih proizvoda, kao i nova digitalna rešenja i rešenja za punjenje. Pored pružanja ranog pristupa inovativnim idejama, Ford Pro će takođe obezbediti Deutsche Post DHL Grupi pristup testnim vozilima i uslugama praćenja dok dve kompanije istražuju kako bi proširile svoju saradnju na sve veći broj tržišta širom sveta.

izvor&foto: dhl.com

Pročitajte i...