ESA Logistika lansirala je kamion u MAAPPI bojama

ESA Logistika, jedna od deset najvećih čeških logističkih kompanija, podržala je MAAPPI projekat posebno dizajniranim kamionom. MAAPI pomaže deci sa poremećajima autističnog spektra. Projekat se temelji na priči hendikepiranog Matjeja Hošeka, čiji hobi je crtanje karata saobraćaja.
Nalepnica na kamionu zasniva se na fragmentu jedne Matjejeve mape dopunjene MAAPPI i ESA logističkim logotipom. Kamion možete da sretnete na putevima kako u Češkoj tako i u inostranstvu.

„Ovime želimo podržati dobrotvornu dimenziju projekta MAAPPI. Stoga smo proizveli besplatnu specijalnu nalepnicu prema Matejevom jedinstvenom dizajnu i obezbedili reklamni prostor na prikolici i, izuzetno, takođe na stazi “, objašnjava direktor ESA marketinga Jindrich Karas.
MAAPPI označava „Matej Maluje Mapi“ (Matej slika mape). Matej Hošek rođen je 2004. godine sa poremećajem spektra autizma. Postepeno se pojavila ideja da Matjejeve naslikane saobraćajne karte mogu postati motiv za štampanje materijala koji se koristi na odeći, obući i drugim predmetima. Zahvaljujući društvenim mrežama, Matjejeva porodica podelila je svoju strast sa svetom i stvorila specijalizovanu e-prodavnicu sa modnim proizvodima ukrašenim Matejevim mapama. Porodica želi da uloži znatan deo zarade od ovih aktivnosti u poboljšanje psihijatrijske nege dece sa autizmom i njihovog obrazovanja. Više na maappi.com.
Podrška MAAPPI projektu upotpunjava postojeći portfolioaktivnosti u oblasti društveno odgovornog poslovanja. Glavni stub ovih aktivnosti je dugoročan rad Dobrotvornog fonda zaposlenih u ESA Logistics. Više na esa-logistics.cz
izvor: eurologport.eu foto: eurologport.eu