Dubai dobija veliko pojačanje u logističkom sektoru

Zbog svog povoljnog položaja, Dubai danas igra značajnu ulogu u međunarodnoj trgovini i transportu.  Trenutno se u Dubaiju vrše velika širenja preko kopnenih, morskih i vazdušnih puteva. Veliki deo privrednih i međunarodnih uspeha UAE u velikoj meri doprinosi sve širi transportni sektor Dubaija. Vlada UAE sa svoje strane čini sve što je moguće za poboljšanje infrastrukture primenom javno-privatnih partnerstava. Trenutno usporavanje rasta u svetu usled pada cena nafte i gasa, regionalne nesigurnosti i jačanja dolara postavili su jedinstveni izazov okruženju Dubaija.

Gledajući trenutne izglede Dubaija, mnoge kompanije su se pouzdale u sektor logistike Dubaija. Arcapita, globalna investiciona kompnija, planira da napravi do 10 skladišnih objekata, koji će zauzimati ukupnu površinu veću od 1,2 miliona kvadratnih metara. Ovi objekti će biti stacionirani uglavnom u Dubai Investment parku. Ove nove investicije u skladišta u Dubaiju prate slične investicije od 250 miliona dolara prošle godine u oblasti Al Quoz u Dubaiju.

Logistički sektor Dubaija u velikoj meri pokreće rast i e-trgovine i rast regionalne trgovine kako bi se stvorila raznolika logistička platforma. Mnogi investitori trenutno pokazuju interesovanje za logističke platforme, jer ona donosi uravnotežen prinos i ogromne rezultate.

izvor: insightssuccess.com