DSV pokreće Green Logistics da ubrza tranziciju industrije

Kao jedna od najvećih globalnih transportnih i logističkih kompanija, DSV želi da preuzme vođstvo i bude ključni pokretač zelene tranzicije u industriji. DSV sada pokreće Green Logistics – veoma ambiciozan skup zelenih ponuda u industriji koji se fokusira na smanjenje emisija za klijente DSV-a. Rešenja za zelenu logistiku biće dostupna kompanijama svih veličina širom sveta i na svim glavnim načinima transporta.

Potreba za konkretnim klimatskim akcijama nikada nije bila očiglednija i važnija nego danas. Sa povećanjem globalne trgovine i teretnog transporta koji čine značajan deo globalnih emisija CO2, industrija transporta i logistike mora da pogleda kako se sprovode njene transportne aktivnosti i mora da sprovede opipljive inicijative kako bi ih učinila održivijim.

Green Logistics je DSV-ov novi skup ponuda za klijente koji za cilj ima ubrzanje zelene tranzicije u globalnim lancima snabdevanja. Sa četiri prilagođena rešenja u rasponu od izveštavanja o CO2, zelenog dizajna lanca snabdevanja i optimizacije do održive ponude goriva u svim vidovima transporta i kompenzacije ugljenika, DSV želi da pomogne kupcima da smanje emisije CO2 iz transporta bez ograničavanja njihovog poslovanja.

Fokus Green Logistics-a je na rešavanju emisija CO2 naših kupaca, a time i emisija DSV-a iz podizvođačkog transporta. Paralelno sa uvođenjem zelene logistike, DSV podvlači našu posvećenost preuzimanju odgovornosti da vodimo industriju ka zelenijoj budućnosti u kojoj se svetska trgovina odvija s obzirom na očuvanje naše prirode.

„DSV je odlučan da podrži zelenu tranziciju naše industrije. Kao treća po veličini svetska kompanija za transport i logistiku, svoju odgovornost shvatamo ozbiljno. Spremni smo da delujemo zajedno sa svim našim partnerima i kupcima kako bismo smanjili emisiju CO2 i ublažili negativan uticaj klimatskih promena. Pružajući našim klijentima našu novu Green Logistics ponudu, mi ćemo analizirati i savetovati naše klijente da preispitaju svoje lance snabdevanja i omogućimo im da vode svoje poslovanje na održiviji način“, kaže Jens Bjorn Andersen, izvršni direktor Grupe, DSV.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...