Dronamics otkriva planove za prvih pet evropskih bespilotnih letelica

Dronamics je otkrio kojih će pet evropskih aerodroma koristiti kao bazu za operacije teretnih dronova. Umesto da ponudi isporuku konačne milje, programer bespilotnih letelica „srednje milje“ želi da poveže svoje „bespilotne luke“ u Evropi sa službama istog dana koristeći svoje teretne bespilotne letelice Black Swan(Crni labud), koje mogu da prenose 350 kg i imaju domet do 2.500 km.

Prvih pet aerodroma u mreži su:

  1. aerodrom Lijež, koji služi kao Alibabin evropski čvor  
  2. aerodrom Breša, nacionalno čvorište za italijanski poštanski sistem,
  3. Skovde (Švedska),
  4. Seinajoki (Finska) i
  5. Osijek (Hrvatska).

U budućnosti Dronamics planira da u mrežu doda još 30 bespilotnih letelica. Pokretanje mreže dolazi kada se objedinjeni propisi Evropske unije o dronovima pokreću 1. januara. Dronamics je saopštio da se već priprema za neophodnu sertifikaciju prema novim pravilima, s ciljem da dobije operativno odobrenje do kraja 2021. godine, s prvim komercijalnim letovima istovetnih letova za bespilotne letelice koji bi trebalo da počnu početkom 2022. godine.

Svilen Rangelov, suosnivač i izvršni direktor kompanije Dronamics, rekao je: „Snaga logistike da otključa ekonomsku vrednost i mogućnosti je bez premca. Zbog toga je posebno u svetu posle 2020. godine sve važnije osigurati da isporuka istog dana bude dostupna ne samo u velikim gradovima, već u svakoj zajednici, bez obzira na to koliko mala ili udaljena. Sada je, više nego ikad ranije, od vitalnog značaja za zemlje da obezbede nesmetanu trgovinu i linije snabdevanja sa svojim susedima, bez obzira na sve, a naša međunarodna mreža bespilotnih letelica će to omogućiti. Evropu započinjemo ne samo zato što nam doseg od 2.500 km omogućava da jednim letom pokrijemo ceo kontinent, već i zato što su EU i Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost pokazale izuzetno regulatorno vođstvo na polju vazdušne mobilnosti i srećni smo da nađemo tako sjajne aerodromske partnere koji će sa nama raditi na pionirskim tehnologijama u nastajanju. “

Steven Verhasselt, potpredsednik komercijale na aerodromu Lijež, rekao je: „Verujemo da će bespilotni avionski prevoz biti važan deo budućnosti logističke industrije. Zahvaljujući mogućnostima Black Swan, Dronamics ulazi u rastući segment isporuke istog dana na zahtev u e-trgovini, farmaciji i vremenski kritičnom teretu. Inovacija je ključna u našoj industriji za suočavanje sa trenutnim i budućim izazovima, a razvoj LGG-a kao čvorišta dronova deo je našeg strateškog plana.

Massimo Roccasecca, direktor grupnog tereta u kompaniji SAVE Group, operater aerodroma Breša, dodao je: „Ranije ove godine čitav svet je video posledice koje su zatvaranje granica i stroge mere karantina imali na globalne lance snabdevanja, kao što je svet bio i još uvek se bori protiv Covid19 pandemija. Ali kada imate način da premestite teret bez putovanja s njim, lanci snabdevanja postaju otporni na zaključavanje. Pridruživanje strateškom pozicioniranju Breše – u centru industrijske italijanske teritorije – kao aerodroma koji može opsluživati međunarodni bespilotni teret i služiti kao kapija Italiji na ovom tržištu u nastajanju je zaista uzbudljiva prilika.“

Kao deo uvođenja, kompanija za bespilotne letelice će svoju opremu za bespilotne letelice bazirati na svakoj lokaciji i angažovaće i obučiti lokalno osoblje za rad i letenje.

izvor@foto: aircargonews.net