DP World pokreće CARGOES Logistics

DP World predstavlja sistem za online rezervaciju sa jednim prozorom kao najnoviji dodatak svom internom paketu poslovnih aplikacija za logistiku.

„CARGOES Logistics“ se reklamira kao novo digitalno rešenje sa jednim prozorom koje obezbeđuje „trenutnu onlajn rezervaciju tereta, visoko efikasno kretanje i napredno praćenje, od porekla do odredišta“.

Prva faza rešenja biće pokrenuta iz Indije na više destinacija širom Bliskog istoka,  jugoistočne Azije, Dalekog istoka i Severne Afrike, kao i od UAE do Indije – sa planovima za globalno uvođenje.

CARGOES Logistics nudi pošiljaocima direktne rezervacije na više načina, uključujući prekookeanski teret, brodski teretni drumski i/ili železnički, sa trenutnim ponudama i procesom „Traži, biraj i rezerviši“ u tri koraka koji pokriva poreklo do odredišta.

„CARGOES Logistics ima za cilj rešavanje složenosti i neefikasnosti koje postoje u globalnim lancima snabdevanja, uključujući višestruke primopredaje, neefikasno praćenje i ograničenu vidljivost pošiljke u celom lancu snabdevanja. Nova digitalna platforma će poboljšati transparentnost obezbeđivanjem dubokog praćenja tereta sa uvidom u realnom vremenu, vidljivošću i predvidljivošću od početka do kraja, sveobuhvatnom cenom bez skrivenih troškova i visoko efikasnim digitalnim iskustvom koje podržava opsežna mreža DP World integrisana logistička sredstva i najbolji nivoi usluga u klasi. To će olakšati poslovanje, povećati pouzdanost i fleksibilnost i pružiti besprekorno iskustvo klijentima za sve njihove logističke potrebe”, navode u DP World-u.

Sistem rezervacija takođe odražava stratešku odluku DP World-a da razvija digitalne proizvode i usluge u kući, umesto da traži gotove aplikacije. CARGOES Logistics je deo Wider CARGOES paketa poslovnih proizvoda i usluga koji uključuje „sisteme lanca snabdevanja“ kao što su TOS za pomorske terminale i sistem popisa.

„DP World je stvorio CARGOES da bi rešio hitne izazove uzrokovane neefikasnošću u lancu snabdevanja“, rekao je Pradip Desai, direktor tehnologije, DP World. To je holističko rešenje zasnovano na tehnologiji koja cilja sve aspekte globalne trgovine, uključujući finansije, ERP, praćenje, terminalski operativni sistem, carinski softver i omogućavanje logistike od početka do kraja. Uzbuđeni smo što pružamo logistiku kao jednu od naših prvih CARGOES ponuda kupcima. “

„Ova najava je dokaz naše posvećenosti omogućavanju pametne logistike na globalnom nivou, dodao je Rizvan Soomar, izvršni direktor, Subcontinent, DP World. „Sa CARGOES Logistics, naš cilj je da izgradimo i ponudimo visoko efikasne, besprekorne i transparentne lance snabdevanja. Novo digitalno rešenje će pojednostaviti iskustvo transporta kontejnera pružajući vidljivost u svim vidovima transporta kroz pametno omogućavanje rešenja zasnovanih na IOT-u. Nastavićemo da ulažemo u tehnologiju i radimo sa našim klijentima na pokretanju inovacija, stalnom dodavanju novih proizvoda i karakteristika i pružanju rešenja za zadovoljenje njihovih globalnih logističkih potreba.”

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...