DHL zvanični logistički partner Međunarodne sankaške federacije

DHL je ​​sklopio višegodišnji ugovor sa Međunarodnom sankaškom federacijom (FIL), u vidu logističke podrške za sportiste i opremu za marketing i ugostiteljstvo.

Logističko partnerstvo počeće tokom zimske sezone 2023/2024, počevši sa Prvim svetskim kupom u sankanju Eberspracher u Lejk Plesidu (SAD) u decembru. DHL će tokom narednih godina upravljati logistikom FIL-a za dalje događaje i takmičenja, uključujući Zimske olimpijske igre 2026. u Milanu-Kortina D’Ampeco (Italija).

„Uzbuđeni smo što smo partneri sa FIL-om, gde cenimo brzinu, preciznost i timski rad. DHL donosi dugogodišnje iskustvo u transportu opreme za zimske sportove i radujemo se što ćemo podržati sportiste na raznim trkačkim stazama širom sveta,” kaže Patrick Dekheimer, generalni direktor DHL Global Event Logistics GmbH.

DHL ceni zimske sportove, o čemu govore njegova partnerstva sa drugim cenjenim organizacijama poput Nemačke federacije za bob, sankanje i skeleton (BSD) i Međunarodne federacije za bob i skeleton (IBSF). Ova partnerstva odražavaju DHL-ovu strast prema zimskim sportovima i ističu posvećenost DHL-a da podrži i unapredi svet zimskih sportista kroz njihovu ekspertizu u logistici.

„Uzbuđeni smo zbog ovog novog partnerstva jer je DHL pouzdan logistički partner sa bogatim iskustvom u zimskim sportovima i globalnim kapacitetom isporuke. Nestrpljivi smo da podelimo ovo putovanje unapred, donoseći uzbuđenje ovog sporta širom sveta“, kaže Einars Fogelis, predsednik FIL-a.

Sankaški sport se osvrće na više od 100 godina tradicije zimskih sportova. Stubovi sporta čine atletizam, tehnički zahtevna oprema i vozačke veštine individualnog sportiste. Kada se krećete kroz opasni ledeni tunel, preciznost i brzina su najvažniji – karakteristike koje čine osnovu za DHL-ove usluge.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...