DHL lanac snabdevanja nudi online prodavnicama pristup svojoj evropskoj mreži

Bum e-trgovine tokom globalne pandemije Covid-19 povećao je potražnju za narudžbinama putem pošte i mrežnom maloprodajom širom Evrope, s tim što su prodavnice brendova i manje prodajne platforme morale da se nadmeću sa velikim trgovcima i pijacama. Kao odgovor na to, DHL lanac snabdevanja – vođa ugovorne logistike i deo Deutsche Post DHL Group – nudi mrežnim trgovcima pristup svojoj evropskoj mreži od 30 centara za e-ispunjavanje DHL-a. Ove strateški locirane lokacije, u neposrednoj blizini glavnih urbanih centara i čvorišta paketa, nude specijalizaciju za obradu, odabir, pakovanje i otpremu onlajn narudžbi.

Na ovom izuzetno konkurentnom tržištu, brzina isporuke – zajedno sa cenom proizvoda – je igrala presudnu ulogu u donošenju potrošačkih odluka. Sve više i više kupaca očekuje da će narednog dana primiti svoju narudžbinu, što znači da je blizina skladišta prodavca do lokacije kupca ključni faktor – gde je pozicioniran DHL lanac snabdevanja koji pruža jedinstvenu uslugu kupcima.

Obično malim i srednjim prodavnicama nedostaje kapacitet da budu prisutne u svakoj evropskoj zemlji, što ih drži distanciranim od potrošača i tržišta. Čak i veći trgovci smatraju da je održavanje takve vrste često finansijski teško iz perspektive novčanog toka. Kao odgovor, sada nudimo dobavljačima i mrežnim prodavnicama višekorisničko mrežno rešenje“, objašnjava Hendrik Venter, izvršni direktor DHL-ovog lanca snabdevanja MLEMEA. Dodaje, “Ovo kupcima omogućava pristup svim našim uspostavljenim uslugama na način koji je fleksibilan i prilagođen njihovim potrebama. Možemo podržati kupce u čitavom lancu snabdevanja – od ulaznog rukovanja i skladištenja, preuzimanja i pakovanja, isporuke u poslednjoj milji kao i rukovanje povratima. Kupci posebno cene kako to možemo fleksibilno da prilagodimo stvarnim količinama porudžbina, kao i na nacionalnom i međunarodnom nivou. “

U svetlu Brexita, nova ponuda postala je još relevantnija za kompanije iz Velike Britanije i EU. „Razumemo potrebe naših kupaca i potražnju njihovih krajnjih potrošača, a njima je potrebno besprekorno rešenje za ispunjavanje e-komunikacija sa ili bez Brexita, a to je naš cilj“, kaže Jose Nava, izvršni direktor DHL lanca snabdevanja u Velikoj Britaniji i Irskoj. „Uz izazove Brexita i globalni uticaj Covid-19, naši kupci žele da svoje lance snabdevanja učine otpornijim, ali istovremeno fleksibilnijim i sposobnijim da odgovore na kolebanja obima i potencijalne barijere na globalnim trgovinskim trakama. Takođe se odnosi na preduzeća u EU koja žele da najefikasnije opslužuju svoje kupce u Velikoj Britaniji. Smanjivanje zavisnosti od pojedinačnih tržišta i geografskih područja i postojanje više zaliha u različitim zemljama ubrzano je pandemijom. Blizina tržišta i posedovanje skalabilnog mrežnog rešenja doneće ogromne koristi“.

Spajanjem više kupaca u centralno lociranim, DHL višekorisničkim objektima, trgovcima i organizacijama koji usvajaju strategiju prodaje direktno prema potrošačima, imaće koristi od snage ove evropske mreže. Značajno poboljšava njihovu sposobnost da obezbede vrstu brze, transparentne isporuke današnje potražnje potrošača, istovremeno pružajući upravo onakvu fleksibilnost koju trgovci trebaju na malo.

Smatramo da je DHL-ova evropska mreža idealna za nas jer smo započeli posao e-trgovine sa krajnjim kupcima u Nemačkoj i težimo brzom povećanju na nekoliko evropskih tržišta koristeći ovaj proizvod“, rekao je Manav Bhandari, izvršni direktor Jamoona.

Kupci mogu modularno da prilagode opseg usluge prema regionu i / ili zemlji, u zavisnosti od njihovih potreba, a zahvaljujući kratkom vremenu primene mogu da je prilagode količini porudžbine. Ključ ovoga je snažno regionalno prisustvo DHL-ovog lanca snabdevanja na svim glavnim evropskim tržištima, uključujući i UK. Dobro raspoređeni mrežni model može imati značajan uticaj na organizacije. Jedan kupac modela povećao je troškove opsluživanja širom Evrope za 30 procenata, uglavnom zahvaljujući brodarstvu po domaćim tarifama, a ne međunarodnim.

Oni koji koriste ovo visoko fleksibilno mrežno rešenje već su videli značajne uštede troškova zajedno sa poboljšanim rokovima isporuke. Korisnici evropske mreže DHL-ovog lanca snabdevanja tako imaju koristi od ogromne fleksibilnosti modularnih usluga, istovremeno postajući privlačniji krajnjim kupcima zahvaljujući bržoj i transparentnijoj isporuci.

Kao globalni predvodnik u 3PL logistici, DHL lanac snabdevanja sarađuje sa kupcima kako bi razvili višekanalnu strategiju, brzo skalirali i optimizovali izvršenje, a istovremeno zadržali kupca pod kontrolom korisničkog iskustva. Kupac ima koristi od vodeće stručnosti u elektronskoj trgovini i DHL-ove globalne mogućnosti ispunjavanja i poslednje milja bez premca.

izvor&foto: stattimes.com

Pročitajte i...