DHL i Nespresso proširuju saradnju na Veliku Britaniju i Irsku

DHL Supply Chain, vodeći svetski provajder ugovorne logistike, proširuje svoje strateško partnerstvo sa Nestle Nespresso S.A. Nadovezujući se na odnos koji datira iz 2014. godine, DHL će sada pružati usluge logistike i isporuke u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj. Postojeća partnerstva između DHL-a i Nespressa u Italiji, Brazilu, Maleziji i Tajvanu će se nastaviti.

„Pošto smo uspešno podržali Nespresso na nekim od njegovih ključnih tržišta od 2014. godine, oduševljeni smo što smo po prvi put proširili naš odnos kako bismo pokrili Veliku Britaniju i Irsku“, rekao je Saul Resnik, izvršni direktor DHL-a Supply Chain UK&I. „Današnje vesti predstavljaju veliki glas poverenja našim ljudima i kvalitetu naše globalne logistike i usluge e-ispunjenja u proteklih osam godina. Radujemo se daljem razvoju ovog sjajnog partnerstva.”

Od prvog kvartala 2023. DHL će upravljati svim skladištem širom Nespresso e-trgovine i mreže maloprodajnih butika u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj. Predviđeno da obradi šest miliona porudžbina samo u prvoj godini, operacija u Velikoj Britaniji će biti bazirana u namenskom objektu za više kanala u Koventriju. Opremljen je najsavremenijom automatizacijom, sa BREEAM ocenom „odličan“ zahvaljujući opsežnim ekološkim karakteristikama, uključujući solarne panele, tačke električnog punjenja i toplotne pumpe izvora vazduha. Irska operacija biće bazirana u Dablinu.

DHL će upravljati ključnim aspektima lanca snabdevanja na svim tržištima, uključujući skladištenje, skladištenje i komisioniranje i pakovanje pojedinačnih porudžbina.

„Drago mi je što ćemo od sledeće godine raditi sa DHL-om. Sa svojom ekspertizom za skladištenje, inovativnom tehnologijom automatizacije i snažnim fokusom na pružanje održivih operacija i usluga, DHL je ​​idealan partner u lancu snabdevanja za Nespresso u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj. Zajedno ćemo ostvariti Nespresso-ove ambicije da dalje izgradimo naš vrhunski kvalitet usluge i postignemo zajednički uspeh“, dodao je Jan Susmejr, direktor brige o kupcima i usluga u Nespresso u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj.

Kombinacija robotike i ručnog unosa u celoj operaciji bila je ključni pokretač Nespresso-ove odluke da postane partner sa DHL-om. DHL će zaposliti „paukove“ i kolaborativne robote za povećanje u kratkom roku bez potrebe za dodatnim radom kako bi ispunio ambiciozne planove rasta brenda. Robotski berači mogu da obrađuju do osam puta brže od ručnog rukovanja. U međuvremenu, kolege na sajtu će moći da napreduju u upravljanju automatizacijom.

izvor&foto: logistics-manager

Pročitajte i...