DHL Freight: ubrzavanje zelene logistike za drumski transport

Zajedno sa programom organizacije GoGreen, DHL Freight objavljuje svoju novu belu knjigu kojom uvodi mere, usluge i rešenja koja pomažu kupcima u drumskom teretnom saobraćaju da poboljšaju održivost u svojim lancima snabdevanja.
Do 2050. godine u Deutsche Post DHL group žele eliminisati sve emisije CO2 povezane sa logistikom. U poređenju sa 2007. godinom, efikasnost grupe u vidu smanjenja emisije CO2 poboljšana je za 35%. Do 2025. treba smanjiti 50% emisija.

Antje Huber, viši potpredsednik za marketing i strategiju, odgovoran za zelenu logistiku u DHL Freight-u, komentarisao je: „Kao lider u logistici, želimo sve emisije povezane sa logistikom svesti na nulu. Ovo je put koji zahteva hrabrost za testiranje tehnologija i alternativa, ali takođe zahteva ubeđivanje kako bi poslovni partneri krenuli zajedno sa nama da radimo na promenama. Do prave dekarbonizacije u logistici možemo doći samo u saradnji sa svim igračima.“

Portfelj DHL Freight doprinosi ovom ukupnom cilju nizom rešenja koja takođe omogućavaju kupcima da poboljšaju svoj uticaj na životnu sredinu kroz logistiku. Firma je već počela da postavlja presudne standarde u drumskom teretnom saobraćaju. Na primer, premium usluga DHL Freight Eurapid, zbirne pošiljke mogu stići do svog odredišta na klimatski neutralan način u roku od 24 ili 48 sati širom Evrope.
Kada je reč o stvaranju transparentnosti u pogledu emisija, digitalni alati omogućavaju odgovarajuće praćenje CO2 duž lanca snabdevanja. Uz podršku sertifikovanih GoGreen stručnjaka iz DHL-a, kupci mogu da procene nekoliko transportnih scenarija u pogledu emisije CO2 i da ih optimizuju u skladu sa svojim potrebama.
Pored toga, DHL Freight se fokusira na alternativne tehnologije motora u svom voznom parku. Organizacija već ima 30 kamiona na LNG koji sagorevaju 15% manje goriva od dizel vozila na evropskim putevima. Kompanija takođe testira električne kamione u teškom saobraćaju i promoviše vodonične tehnologije jer se želi da se udeo alternativnih sistema motora u floti nastavi da povećava.
Železnički transport takođe ostaje ključan za održivost, a DHL Freight će se mnogo više fokusirati na taj sektor. Rešenja za kombinovani prevoz vrede – posebno na velikim relacijama – ne samo ekonomski već i ekološki.

izvor: supplychaindigital.com

foto: oevz.com

Pročitajte i...