DHL Freight otvara novi logistički terminal u Marseju

DHL Freight, jedan od vodećih provajdera usluga drumskog transporta u Evropi, otvara novi logistički terminal u Marseju.

Otvaranje ove nove lokacije označava sledeći korak u modernizaciji i proširenju mreže drumske logistike kompanije DHL Freight u južnoj Francuskoj i mediteranskom regionu i biće važna kapija za transport do i iz Tunisa.

„Zaista smo uzbuđeni što ćemo proširiti našu mrežu usluga drumskog transporta i modernizovati još jedno veoma važno čvorište na Mediteranu. U svetlu sve veće potražnje za našim uslugama, od najveće je važnosti da učinimo sve da svojim klijentima ponudimo održiva, efikasna i pouzdana logistička rešenja. Pristajemo na uspešne i održive poslovne prakse. Ova nova lokacija u blizini Marseja omogućiće nam da nastavimo da radimo upravo to“, kaže Uve Brinks, izvršni direktor DHL Freight-a.

Novi terminal ima površinu od 3.204 m2 sa 35 kapija, na ukupnom prostoru od 3.632 m2. Povećani logistički kapaciteti omogućavaju brži i efikasniji drumski transport, čime se povećava pouzdanost isporuka i zadovoljstvo kupaca. Na primer, terminal će ponuditi konsolidaciju i dekonsolidaciju pošiljki manje od kamiona, koje će DHL mreža potom distribuirati kupcima na evropskom tržištu. Povezujući kontinente Evrope i Afrike, terminal u Marseju će takođe iskoristiti svoje kapacitete da postane važna kapija ka i iz Tunisa.

Fokusiran na održivo poslovanje i usklađenost sa računom za klimatsku energiju, DHL Freight je obezbedio da solarni paneli pokrivaju najmanje 30% površine krova. Pored toga, DHL Freight je nedavno predstavio uslugu GoGreen Plus za smanjenje emisije CO2 za drumski transport. Prateći pristup umetanja ugljenika, DHL Freight dekarbonizuje svoju evropsku mrežu drumskog tereta ulaganjem u tehnologije sa niskim i nultim emisijama, kao što su električna vozila i alternativna goriva, bilo da se radi o biogasu ili hidrotretiranom biljnom ulju, za transport kao i za preuzimanje i isporuku. usluge. Ova nova usluga je naravno dostupna i za korisnike u Marseju i širom Francuske.

„Novi terminal u blizini Marseja je velika pobeda za naše klijente u celom mediteranskom regionu, kao i za životnu sredinu“, kaže Claude Brigand, generalni direktor DHL Freight France. „Naš cilj je da obezbedimo efikasnu logistiku i pouzdane usluge uz održavanje najviših ekoloških standarda.

Ostala rešenja primenjena na terminalu u Marseju za minimiziranje uticaja na životnu sredinu uključuju, na primer, korišćenje LED senzorskih svetla i rad sofisticiranog sistema za sortiranje i reciklažu otpada. Čak su i košnice našle novi dom na teritoriji terminala. Ovi koraci su u skladu sa opredeljenjem Deutsche Post DHL grupe da obezbedi održiva logistička rešenja koja će smanjiti emisije na neto nulu do 2050. godine.

Pročitajte i...