DHL Express nastavlja sa isporukom vakcina Covid-19

DHL Express je izvršio više od 50 letova transportujući Covid-19 vakcine do evropskih destinacija. U kompaniji navode da su „savršeno opremljeni“ i spremni za transport vakcina Covid-19 u Evropi i šire, zahvaljujući mreži čvorišta i mrežnih prolaza koja obuhvata 60 zemalja i teritorija u Evropi, kao i floti od više od 100 aviona.

Ekspresni gigant već je isporučio vakcine Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Finskoj, Italiji, Litvaniji, Norveškoj, Rumuniji i Švedskoj.

Izvan Evrope vakcine su transportovane u Bahrein, Čile, Kostariku, Meksiko, Oman i Singapur.

Alberto Nobis, izvršni direktor DHL Express Europe, komentarisao je: „Naša mreža već je dokazala svoju snažnu otpornost tokom prvih nedelja pandemije. Iako su gotovo sve države ušle u zaključavanje, nijedna naša operacija nije prestala. U našoj DNK je isporuka, čak i u doba globalne krize. Zahvaljujući našim ljudima i infrastrukturi držimo otvorene trgovačke trake i omogućavamo našim kupcima da nastave svoje poslovanje. Međunarodnim ekspresnim isporukama vakcina Covid-19 podržavamo brojne vlade u njihovoj borbi protiv pandemije. Naše snažno prisustvo u Evropi omogućava nam da medicinsku robu premeštamo iz zemlje u zemlju u roku od 24 sata.

DHL-ov globalni portfolio zdravstvenih usluga uključuje više od 9.000 zaposlenih, 150 farmaceuta, 20 magacina za klinička ispitivanja, 100 sertifikovanih stanica, 160 magacina sa sertifikatom GDP, 15 lokacija sa GMP sertifikatom i 135 medicinskih ekspres lokacija.

DHL takođe ima flotu od 260 teretnih brodova, brojne partnerske aviokompanije i čvorište i mrežu koja pokriva više od 220 zemalja. To kompaniju čini „optimalno opremljenim i pripremljenim za svetsku isporuku vakcina Covid-19“.

izvor@foto: aircargonews