DFDS najavljuje novu ro-ro trajektnu uslugu između Francuske i Engleske

Danska međunarodna kompanija za dostavu i logistiku, DFDS, najavila je otvaranje nove rute između luka Kale u Franscuskoj i Širnes u Engleskoj, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za većim teretnim brodskim kapacitetima bez pratnje između Francuske i Velike Britanije.

Prvi polazak u okviru nove usluge zakazan je za 1. jun. U izjavi, DFDS je saopštio da će nova ruta imati jednu dnevnu povratnu vožnju, koja će saobraćati 7 dana u nedelji, a raspoređivaće jedan teretni trajekt (ro-ro). Očekuje se da će većina teretnog transporta bez pratnje, koji DFDS inače prevozi na dve rute Doverskog moreuza – Dover-Kale i Dover-Denkerk, biti prebačena na novu rutu.

Luka Širnes nalazi se oko 70 km severno od Dovera. To znači da je bliže području Londona i sredozemlja, na šta je DFDS aludirao u svojoj izjavi. Operator trajekta je takođe naglasio da luka Širnes ima kapacitet da podrži dalji rast obima tereta bez pratnje.

DFDS kaže da se očekuje da će kombinacija teretne rute bez pratnje i železničke infrastrukture u luci Kale, povećati tržište železničkog teretnog transporta iz Italije, Španije i južne Francuske do Velike Britanije.

Pored toga, nova ruta omogućava DFDS-u da ponudi intermodalno transportno rešenje između Turske i Velike Britanije kombinovanjem teretne trajektne rute do Seta (u južnoj Francuskoj) i železničkog prevoza do Kalea.

izvor: trans.info

foto: pixabay.com

Pročitajte i...