Deutsche Post DHL najavljuje kupovinu okeanskog špeditera J.F. Hillebrand Group

Deutsche Post DHL Group (DPDHL) potpisala je ugovor o preuzimanju do 100% J.F. Hillebrand Group AG (“Hillebrand”)kao  i njenih podružnica u vrednosti kapitala od oko 1,5 milijardi eura.

Hillebrand, koji je specijalizovan za okeansku špediciju, transport i logistiku pića, neopasnih tečnosti u rasutom stanju i drugih proizvoda koji zahtevaju posebnu negu, ostvario je prihod od oko 1,4 milijarde evra u poslednjih dvanaest meseci. Očekuju se da će isporučiti oko 50.000 TEU do kraja 2021. godine. Ujedno, kompanija zapošljava više od 2.700 ljudi širom sveta.

U saopštenju, iz DHL-a su naveli da će imati koristi od Hillebrandovog „znanja i iskustva u prenosu tečnosti u rasutom stanju i drugih sličnih proizvoda koji zahtevaju posebnu negu“.

Kao rezultat dogovora, DHL-ovim korisnicima biće dostupne Hillebrand-ove usluge, uključujući alate za komunikaciju s klijentima i sveobuhvatne usluge u brzo rastućim segmentima prenosa rasutih tečnosti.

Hillebrand će zauzvrat imati koristi od „DHL-ove Global Forwarding, Freight široke mreže, u preko 190 zemalja i globalne ekspertize u špediciji u vazdušnom, okeanskom i drumskom transportu, kako bi se osigurale snažne razvojne mogućnosti za poslovanje i zaposlene“.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...