Deutsche Bahn odabrao četiri finalista za prodaju DB Schenkera

Poslednji kandidati su danski brodarski giganti Maersk i DSV, saudijski nacionalni brodarski prevoznik Bahri i partnerstvo između investicionih fondova CVC Capital Partners, Carlyle Group i Abu Dhabi Investment Authority. To znači da MSC više nije u trci.

DB ima za cilj da prikupi konačne ponude do jula, kako je Rojters naveo. Prošle nedelje, DB je primio potvrdne ponude od različitih strana zainteresovanih za kupovinu DB Schenkera. Poslednja četiri ponuđača imaće priliku da dostave detaljnije ponude tokom narednih nedelja. Očekuje se da će konačni ugovor biti potpisan ove godine, a prodaja će biti finalizovana 2025. godine.

DB je odlučio da proda svoju logističku granu DB Schenker kako bi pokrio svoj preostali dug, kako Rojters navodi da je reč o iznosu od 34 milijarde evra. Cena za DB Schenker bi trebalo da se kreće oko 15 milijardi evra, što bi trebalo da pokrije skoro polovinu finansijske rupe DB. Prodaja DB Schenker-a je zvanična od strane DB-a u decembru 2023. Do januara 2024. više od 20 zainteresovanih je pokazalo interesovanje za kupovinu nemačkog logističkog giganta. Sada su samo četiri ostala da stoje, ali samo jedan će poneti nagradu.

izvor&foto: railfreight.com

Pročitajte i...