DB Schenker otvara visokotehnološki logistički centar u Češkoj

DB Schenker će sledeće godine otvoriti novu lokaciju u regionu Češke. Visoko automatizovano skladište će proširiti logističke kapacitete kompanije i skratiti vreme isporuke.

Pored maloprodajnih operacija, novi distributivni centar će takođe upravljati aktivnostima e-trgovine B2C, uključujući opsežnu oblast usluga sa dodatom vrednošću koja se bavi potražnjom za personalizovanim proizvodima koje traže potrošači.

„DB Schenker je doživeo izuzetan uspeh od svog ulaska na tržište istočne Evrope“, rekao je Ingo Brauckmann, izvršni potpredsednik Contract Logistics / SCM Europe u DB Schenker. „Novi automatizovani centar, omogućiće nam da proširimo naše kapacitete i poboljšamo performanse, čime ćemo postaviti teren za dalji rast u regionu. Stoga smo sada spremni da proširimo i poboljšamo usluge koje nudimo našoj brzo rastućoj bazi klijenata.”

Efikasno i inovativno ispunjenje postalo je važnije kako se logističke operacije e-trgovine nastavljaju širiti, a automatizacija pomaže u povećanju kapaciteta i čini lanac snabdevanja otpornijim.

Novi distributivni centar će ponuditi odličan kvalitet usluge – što je omogućeno zahvaljujući visoko skalabilnom, modularnom G-T-P (good-to-person) sistemu u kombinaciji sa opsežnim sistemom transportera i visoko-performansnim sorterom unakrsnih traka za otpremu paketa koji će obezbediti DB Schenkerov partner Körber. Zaista, Körberovo softversko rešenje će kontrolisati više od 100 autonomnih mobilnih robota (AMR) koji će biti deo visoko automatizovanog logističkog ekosistema. Objekat će tako imati jednu od najvećih AMR raspoređivanja te vrste u istočnoj Evropi.

Uprkos visokom nivou automatizacije, distributivni centar će zahtevati više od 1.000 operatera u vreme najvećeg opterećenja.

Centar, koji će se nalaziti u blizini aerodroma u Pragu i glavnog autoputa koji vodi ka Nemačkoj, omogućiće veoma kratko vreme isporuke kupcima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Planirano je da novi distributivni centar počne sa radom u leto 2023. godine.

Sadašnji distributivni centar, koji se takođe nalazi u regionu Praga, ne može da odgovori budućim zahtevima kupaca. Trenutna lokacija neće biti zatvorena, već će se koristiti za usluge povratne logistike kako bi se zadovoljile potrebe kružne ekonomije klijenata i smanjio njihov digitalni ugljenični otisak.

izvor&foto: aircargoweek

Pročitajte i...